Постепенно разбирайки какво е 3D графика, трябва да разгледаме най-важния въпрос. Придобитите умения трябва да се приложат някъде и още по-добре, за да им се плати добре. За щастие, обхватът на 3D графиката постепенно става все по-голям и конкуренцията все още е доста ниска.

Първата област, в която се използват 3D графики, която обикновено идва на ум, е игралната индустрия. Но работата на 3D специалистите не се ограничава до създаването на герои за следващия AAA проект.

Източник: https://vk.com/timart_school (работа от ученик на TIMART SCHOOL - Xenia AL)

Също така сте постоянно изложени на 3D, когато гледате филми и анимации, гледате реклами на монитори у дома, в магазин или на улицата. Номерът е, че 3D графиките всъщност имат много повече приложения, отколкото си мислите. Например, достатъчно е да се спрем само на най-основните точки.

Разработка на игри

Вероятно една от най-интересните области, където се използва 3D графика. По всяка игра работят цели екипи от специалисти. Следователно, независимо от вашата специализация и лични познания, вие ще намерите приложение за себе си:

  • експерт по биомеханика, който обича да рисува органично - добре дошли в създаването на игрови герои;
  • класически обучен художник с опит в пейзажите - във всяка игра трябва да създадете красива среда, която ще зарадва и изненада геймърите;
  • физик, запознат с движението на различни тела и течности - време е да създадете ефектите на течаща вода, атмосфера, експлозии и други;
  • ветеринар, научил се да рисува 3D - незаменим специалист в рисуването на вълна, създаване на тълпи за различни проекти.

Опитът, натрупан след няколко проекта в разработката на игри, ми позволява спокойно да приемам различни поръчки в други области. Но обикновено специалистите не се разделят с тази интересна област, където има възможност за постоянно кариерно израстване и развитие на умения.

Благодарение на постоянния контакт със специалисти от различни области, работата в разработката на игри ви позволява да разберете по-добре своите силни и слаби страни. Дори напълно новак, който току-що е завършил обучение, може да си намери работа, след което бързо да натрупа опит и да овладее нови програми, методи на работа.

Тимур Наумов, основател на школата по дигитални изкустваTIMART SCHOOL

Филми и анимационни филми

Всички визуални специални ефекти и много съвременни герои от блокбастъри се изобразяват в 3D. В много отношения тази област в момента прилича на игралната индустрия, с изключение на това, че героите имат много по-малко свобода. Но изискването за детайли и визуално представяне е много по-високо.

Анимацията също е в списъка на една от най-популярните и високо платени области за използване на триизмерна графика. Компетентен специалист може сам да създаде прости карикатури, познавайки основите на анимацията и дори да стане видео блогър. Феновете на стабилността винаги могат да проникнат в големи публикации и да работят върху създаването на световни шедьоври.

Реклама

Тази област може да включва повече от просто статични изображения на билбордове или реклами. Представителите на продукти редовно създават презентации, за да привлекат клиенти.

Това може да бъде прост 3D модел на част от оборудването, книга или килер, или понякога пълноценно местоположение във виртуална реалност за демонстриране на нов жилищен комплекс. Всеки може да се разходи по него и веднага да разбере как ще изглежда всичко, когато строителството приключи.

Дизайн

Друго много интересно приложение на 3D умения. Интересният дизайн е важен, независимо дали за нови автомобили или чанти. Но също така 3D визуализацията в момента се използва широко за демонстрационни цели:

  • компютри и домакински уреди;
  • дрехи;
  • мебели;
  • домакински предмети.

И дори когато се извършва ремонт е добре да се покаже на клиента предварително как ще изглежда стаята.

Медицина

3D специалисти често се използват за създаване на модерни протези. Това са не само ръце или крака, но и зъби, фалшиви очи и др.Освен това 3D художниците помагат на лекарите да създават програми за съвременни диагностични устройства. Медицинска степен не винаги е необходима за работа в тази област, но е добре дошла.

Наука

3D уменията ще бъдат полезни за учените за създаване на сложни симулации на процеси, които са трудни или невъзможни за възпроизвеждане в лаборатория. Но не мислете, че физиката или химията са единствените области, в които 3D ще ви бъде от полза.

Източник: severnymayak.ru

Реконструкцията на археологически обекти, исторически събития и външния вид на хора са полезни за историците. Създаването на триизмерна визуализация на изчезнали видове ще бъде полезно за биолозите. Можете да намерите приложение за себе си във всяка област на знанието.

Образование

Компютъризацията и виртуализацията е основната тенденция в образованието, особено след ограниченията и необходимостта от разработване на онлайн образователни платформи.Това е огромна възможност за професионалистите по 3D моделиране не само да помогнат на децата да придобият нови знания, но и да направят добри пари от държавни проекти.

Индустрия

Съвременните машинни инструменти са в състояние да създават готови продукти с малка или никаква човешка намеса. За да ги конфигурирате обаче, имате нужда от програми и по-специално от готови триизмерни модели. Това е една от малкото области, в които 3D художник може действително да докосне своята рисунка и дори да я използва.

След като сте изучили пакета от основни програми и основните методи за работа в 3D след курса, можете да опитате ръката си във всяка област и да разчитате на приличен доход. Основното е, че урокът ви харесва и ви помага да се развивате като специалист.

Категория: