Мрежата е пълна с уроци за създаване на изображения от космоса във Photoshop, включително този сайт, например този урок.

Но във всеки от тези уроци, за да постигнете резултати, трябва да рисувате звезди ръчно или да създадете четка, за да рисувате звезди.

Действието (операция) на Photoshop, което можете да изтеглите безплатно от връзката в долната част на тази страница, създава космическото пространство от нулата, без да използва оригинален чертеж, четка, шаблон и т.н.

В резултат на прилагане на действието се получава напълно реално космическо пространство и ако промените настройките в процеса, можете да получавате нови резултати всеки път.

Това действие има подсказки на руски и е подходящо за Photoshop с руски и английски интерфейс.

Ето как изглежда стандартният резултат от действието:

Резултатът от действието без промяна на настройките.

Процес на операцията:

  1. В началото действието ще ви каже да създадете нов документ с размери 800px x 500px
  2. След като създадете документа, ще бъде направена спирка, където можете да промените размера на документа към вашия собствен (раздел Изображение ->Размер на изображението или Alt + I и задайте размера на изображението, OK) и продължете с щракнете върху бутона "Пусни" в панела за действие или продължете с посочения, за това трябва само да щракнете върху бутона "Продължи" на съобщението
  3. Спрете, за да изберете цвят 1, който ще се използва за наслагване върху звездния фон (щракнете върху бутона "Стоп" в съобщението и изберете основния цвят от цветовата палитра), или продължете с посочения, просто щракнете върху бутона "Продължи" на съобщението.
  4. Спрете, за да изберете цвят 2, който ще се използва за наслагване върху звездния фон, или продължете с посочения, действието е същото като в предишния параграф.

След като операцията приключи, можете да промените интензитета на фона, приложен към космическото пространство, като намалите непрозрачността на групата слоеве Nebula в панела със слоеве.

Гледайте кратко видео за инсталиране и използване на Action Photoshop:

Действие за изтегляне:Изтегляне от Depositfiles.com

Категория: