1. Създайте моделна рамка за снимка на Polaroid. Не помня съотношението на този тип снимки, така че нека е 1,25. Създайте нов файл с размери 400 x 500 пиксела и прозрачен фон.

Направи линийките видими (Ctrl+R). Вземете инструмента "Правоъгълна област" (клавиш "M" ) и нарисувайте правоъгълник. За да бъде центриран правоъгълникът, погледнете горната линия, тънка пунктирана линия ще покаже левия и десния му ръб. Изборът ми започва от 50 и завършва на 350. Височината задаваме на око. След това обърнете активната област за избор (Ctrl + Sift + I) и я запълнете с бяло.Демаркирайте с Ctrl+D.

2. Вмъкнете снимка. Отворете файла, направете работния прозорец на Photoshop да изглежда като на снимката (изобразяването на екрана се променя чрез натискане на клавиша F), изберете Move Tool и като държите левия бутон на мишката, плъзнете снимка върху нашето оформление. Снимката се оказа отгоре на рамката, така че трябва да размените слоевете. За да направите това, в панела със слоеве с натиснат левия бутон на мишката просто плъзнете горния слой под долния. След това приложете „Свободно мащабиране“ (Ctrl + T), преди да приложите, не забравяйте да задържите клавиша Sift, за да запазите пропорциите, след което изберете позицията.

Снимката беше публикувана, за красота добавяме стилове на слоя и текст (по някаква причина написах „ефекти на слоя“ вместо „стил на слоя“ в обяснителните снимки, но не го поправих, защото m разбит, ще приемем, че това е второто, още по-добро име).

В текстовия слой използвах стила Emboss и зададох параметъра Fill на този слой на нула.

Сега отворете изображението, което ще бъде фон и плъзнете снимката върху него. Влачих три пъти, разбира се, че можете да плъзнете всичко и колкото искате, след това с помощта на" Free Transform" (Ctrl + T) променяме размерите според вкуса. Освен това, използвайки метода на различни трансформации, те могат да бъдат подредени по някакъв начин по-красиво. Също така не забравяйте за разположението на слоевете един върху друг.

Накратко, не опитах наистина дизайна (по-точно изобщо не опитах), основното е, че принципът е ясен:

Категория: