В статията „Как да покрием лице с квадратчета във Photoshop“ разказах как с помощта на Adobe Photoshop можете да маскирате всяка област в снимка с мозайка, независимо дали е лице или номер на кола.

Но можете да го направите без Photoshop, но с помощта на безплатен базиран на браузър онлайн редактор на графични файлове или, както хората казват, photoshop-online.

Забележка. За по-добро разбиране на материала, гледайте видео урока, направен върху този материал.

За да направите това, просто трябва да отворите страницата на онлайн редактора на тази връзка и да прочетете това ръководство.

На фигурата по-долу можете да видите резултата от урока. За да видите оригинала, задръжте мишката върху снимката:

Да започваме.

И така, в момента имаме отворена страница за онлайн фотошоп. Кликнете върху реда „Качване на изображение от компютър“ или ако снимката се намира в интернет, например на Yandex.Disk, след това щракнете върху „Отворете URL адреса на изображението“ и поставете адреса на снимката в диалоговия прозорец:

Скриване на лицето, опция 1

В панела със слоеве копирайте фоновия слой два пъти (в горното меню Слой ->Дублиране на слой или натиснете Ctrl+J два пъти) и изключете видимостта на горното копие, като премахнете отметката отляво на слоя:

В панела със слоеве отидете на средния слой. Отидете в горния раздел на менюто Филтър ->Външен вид, в диалоговия прозорец на филтъра задайте размера на клетката, имам 5 пиксела:

Натисни YES.

В момента целият слой е покрит с мозайка и ни трябва само една зона - лицето. За да направим това, ще предприемем следните действия:

  • Вземете инструмента за избор
  • Превключване към режим елипса
  • Създайте селекция на правилното място
  • Добавяне на слой маска към слоя

Добавянето на поле за маска ще скрие всички пиксели на слоя, разположени извън избраната област, и ще получим желания резултат, лицето е маскирано с мозайка. Пикселите, разположени вътре в селекцията, се показват в зелено върху миниатюрата на маската в панела със слоеве, за съжаление миниатюрата е твърде малка:

Маска лица с квадрати, опция 2

Нека скрием повече елементи от снимката, но с различен размер на клетката методът също е различен. В панела със слоеве отидете на най-горния слой и включете неговата видимост. Добавете филтъра "Дизайн" с клетка, например 6 пиксела.

Вземете инструмента "Четка" , цветът е черен (по подразбиране е черен), задайте подходящия диаметър, твърдост на около 75% и размажете в онези места, които искаме да маскираме. В този случай мазките на четката ще бъдат показани в зелено, защото. рисуваме не по пикселите на слоя, а по маската:

Всъщност това е, сега можем да запазим работата си.

За по-добро разбиране гледайте видео урока, базиран на материалите на статията.

Категория: