Интелигентна смяна на фона на снимката за няколко минути

Много хора познават тази ситуация: стараете се, подготвяте се за професионална фотосесия и след това установявате, че снимките оставят много да се желае. Но вашият приятел прави една произволна снимка и вие изглеждате просто очарователно на нея. Какво не може да се каже за фона.

Нещастен фон - не е причина да хвърляте снимка в най-отдалечената папка. Просто трябва да изберете правилния софтуер, който ще ви позволи да го замените. Не е ли трудно? Във Photoshop, да. Въпреки това има много програми, при които е по-лесно да направите това. Нека да разгледаме как да премахнете фона с помощта на програмата PhotoMASTER като пример.

Изрежете обекта от снимката

? Първо качете снимка. Това може да стане по два начина: щракнете върху зеления бутон "Отвори снимка" или просто плъзнете и пуснете файла от Explorer директно в редактора.

PhotoMASTER осигурява обучение: можете да научите основите на редактирането на снимки само в 8 стъпки. Ще бъде особено полезно за начинаещи, защото понякога е наистина трудно да разберете сами такива услуги. В случай на сериозни затруднения, онлайн урок също ще бъде полезен.


Ако се съмнявате в способностите си, вземете курс на обучение

Редакторът е доста лесен за използване: функциите са разделени на секции за удобство. Всички те са разположени на върха. „Замяна на фон“ е в раздела „Инструменти“.


Функционалността на софтуера не е ограничена до една опция

? Веднага щом щракнете върху иконата, пред вас ще се появи работен панел. Имайте предвид, че зелената четка за обект е избрана по подразбиране. Ако се окаже, че е по-голям, коригирайте размера с плъзгача вдясно.

Как да изрежа фон? Маркирайте в зелено лицето или желания обект. Не е необходимо да го очертавате внимателно по контура - няколко реда вътре ще са достатъчни.


Няма да имате нужда от никакви усилия на този етап

? След това вземете червена четка: посочената от нея част, която след това програмата ще изтрие. Монохромен ли е фонът на снимката? Една точка е достатъчна. Колкото по-сложен е фонът, толкова повече линии трябва да нарисувате.

Както можете да видите, редакторът автоматично се отърва от излишното. Не бързайте да преминете към следващата стъпка, първо оценете междинния резултат. „Играйте“ с плъзгача за прозрачност на фона. Това значително ще улесни откриването на недостатъци.


Как да изтрия фон във PhotoMASTER? Започнете с нанасяне на четки

? Не се обезсърчавайте, ако по погрешка пропуснете и маркирате част от обекта в червено. Можете лесно да коригирате позицията с гумичка.


Нещастната грешка може да бъде поправена

? Не забравяйте функцията за изглаждане на ръбове. Ако го пренебрегнете, ще откриете, че фонът изглежда твърде изкуствен. За да избегнете това, увеличете anti-aliasing. Когато цялата подготвителна работа приключи, щракнете върху бутона "Напред" .

? Време е за промени. На първо място, това е необходимо за снимки, богати на малки детайли: трябва да признаете, че е невъзможно да изберете перфектно прическа наведнъж. За да изрежете останалите фрагменти, вземете червена четка. Случайно сте изтрили грешната част? Зеленият ще ти помогне.


Внимателно избършете излишното

? Процесът на редактиране ще стане по-лесен, ако увеличите мащаба на снимката. Възможно е този етап да изисква повече време - от това зависи качеството на крайното изображение. Готово? След това не се колебайте да щракнете върху "Напред" .


Намерихте грешка? Натиснете "Назад" и го поправете

? Остава да проверим настройките. За да коригирате границите, променете позицията на маркера: когато се движите наляво, те ще се стеснят, надясно ще покрият част от фона. Коригирайте нивото им на замъгляване, ако е необходимо.

Вмъкване на нов фон

По-нататъшният план за действие зависи от първоначалния ви план.

? Разгледахте ли вече снимката? Щракнете върху бутона „Избор на изображение за фон“ и го качете в редактора. След това променете позицията и размера на обекта, ако е необходимо. Няма подходящ заместител? PhotoMASTER има дузина стандартни фонове, които винаги можем да използваме.


Има над 20 стандартни изображения в редактора

? За да получите равномерен фон, отворете цветовата палитра и изберете любимия си нюанс - от черно до бледо маслинено. Резултатът ще изглежда по-органичен, ако коригирате плъзгача "Адаптиране на цветовете към фона" .


За да отворите палитрата, щракнете върху трите точки

? Какво трябва да направите, ако планирате да премахнете фона? Дори е по-лесно. Кликнете върху бутона „Запазване на изображение с прозрачен фон“. Готово!

Запазване на резултата

В края на работата не забравяйте да кликнете върху „Прилагане“. Време е да запазите получения продукт. Това става с помощта на синия бутон в горния десен ъгъл. В Explorer, който се отваря, намерете папката и наименувайте файла.

Ще се появи прозорец, където можете да промените качеството на изображението, като преместите маркера в желаната посока.


Изберете качество

За да обобщим

Сега знаете как да премахнете фона от снимка без Photoshop. Когато избирате софтуер, не забравяйте да обърнете внимание на неговата функционалност, защото просто изрязването на снимка не е достатъчно. PhotoMASTER съчетава всичко, от което може да се нуждаете: ако се постараете, никой няма да забележи замяната.Ретуширане, рамки, филтри - творете с удоволствие!

Категория: