Дори един много успешен фотопортрет може да развали несъвършенството на кожата, която понякога е склонна да блести. Photoshop може да премахне блясъка от лицето, така че да изглежда естествено. Как да направите това, ще научите в този урок.

Внимание! За да разберете по-добре материала, гледайте видео урока, базиран на материалите на статията.

Предварително обучение

  • Отворете оригиналната снимка в програмата.
  • Ще ви трябва и прозорецът "Слоеве" , който може да бъде извикан от горното меню "Прозорец" .
  • За да регулирате размера на видимата област на изображението, вместо "Лупа" , е удобно да използвате прозореца "Навигатор" , който можете да намерите в същото меню.
  • Отидете в прозореца "Слоеве" и премахнете блока от снимката, ако има такъв (в този случай ще видите икона за заключване вдясно от името на слоя). За да отключите слоя, натиснете десния бутон на мишката, след това "От заден план" и "OK" .

Това завършва подготовката, нека се захващаме за работа.

Стартиране на ретуширане на лице във Photoshop

  • Направете копие на слоя, като натиснете отново десния бутон на мишката, след което щракнете върху „Дублиране на слой“, можете да го преименувате, например „Блясък“. Така ще ви е по-лесно да ги различавате.
  • Сега направете новия слой невидим, за това трябва да щракнете върху окото вляво от визуализацията на изображението в прозореца "Слоеве" , окото трябва да изчезне.
  • Отидете на основния слой, влезте в горното меню "Филтри" , изберете "Размазване" и "Размазване по Гаус" . Ще се отвори прозорец, където трябва да настроите радиуса на замъгляване.Изберете параметъра въз основа на визуализацията на изображението. Необходимо е да се гарантира, че Photoshop премахва блясъка на лицето. Не се увличайте, чертите на лицето трябва да се виждат. В този случай цялата снимка ще се размаже, но няма място за страх - ние ще го поправим.
  • Сега направете слоя Glitter видим, като щракнете отново вляво от визуализацията, за да изведете окото. Снимката ще се върне в първоначалното си състояние. Останете на този слой.
  • Сега изберете "Eraser" (нормално) от лентата с инструменти вляво, оставете настройките в менюто вляво като стандартни, с изключение на "Opacity" , по-добре е да го зададете на около 50%. Размерът на инструмента може да се регулира на същото място - в горното меню, но е по-удобно да направите това с клавишите с квадратни скоби.
  • Изтрийте местата, където има блясък. Можете да ходите върху други проблемни области на кожата. Контурите на носа, устните, веждите и очите не е необходимо да се докосват. Принципът е, че премахвате пикселите от основния слой и долният, размазан, се появява

Както можете да видите, е доста лесно да премахнете мазния блясък във Photoshop. Операцията, която сте научили, ще ви помогне да коригирате не само този дефект, но и други, например: пъпки, разширени пори, старчески петна и така нататък.

Категория: