В тази статия ще отговоря на многобройни въпроси от посетителите на сайта - ще ви кажа как да създадете четка, която имитира бод за шиене. , върху всякакъв плат.

Урокът е подходящ за всички версии на Photoshop, като се започне от CS3.

Пример за филц:

Нанасяне на четка - шев.

И така, нека започваме. Създайте нов документ на Photoshop (PSD), който е 25 пиксела широк и 4 пиксела висок. Напълнете платното с черно. Отидете в раздела на главното меню Редактиране ->Дефиниране на четка (Редактиране ->Дефиниране на предварително зададени четки). В прозореца, който се отваря, дайте име на четката (ще я нарека "stitch" ) и щракнете върху OK:

Създаване на документ и дефиниране на четка.

От лентата с инструменти изберете Brush Tool и щракнете върху бутона в горния ляв ъгъл на прозореца на Photoshop, за да отворите панела за избор на четка, където изберете създадената четка, аз я наричам „stitch“ :

Избиране на новосъздадената четка.

Натиснете клавиша F5 на клавиатурата, за да отворите панела с четки. В първия прозорец на панела (име на прозореца - „Форма на върха на четката“, английски - „Форма на върха на четката“) променете параметъра „Интервали“ (Разстояние) на 750 - 850 процента:

Промяна на разстоянието между четките

След това щракнете върху раздела Shape Dynamic, в прозореца под Angle Jitter променете контролния параметър на Direction:

Промяна на настройките на четката.

Щракнете върху квадратчето, разположено в горния десен ъгъл на прозореца, в менюто, което се отваря, щракнете върху реда "Нова предварително зададена четка" (Нова предварително зададена четка):

Запазете настройките на четката в нов комплект.

Ще се отвори нов прозорец, където въведете името на новия набор, въведохstitch2.

Създаването на четката приключи.

Създайте нов документ във Photoshop със светъл фон. Създайте нов празен слой в документа. Изберетеstitch2в панела за избор на четка и опитайте да нарисувате криволичеща линия с инструмента Brush, ако сте направили всичко правилно, трябва да получите нещо подобно:

Линия, начертана с четка за бод.

Но все пак не изглежда като бод конец върху плат, нали? За да направите всичко наред, трябва да добавите стилове на слоя към фона и към слоя с шевовете. Щракнете двукратно върху фоновия слой в панела със слоеве, за да го отключите и да приложите стиловете Pattern Overlay към него (шаблон на Photoshop (файлpattern_felt.pat) за този стил можете да намерите тук) и цвят Наслагване със следните параметри:

Приложете следните стилове на слоя към слоя с шевове:

  • Релефно щамповане
  • Релеф ->подсекция Текстура
  • Цветно наслагване (цвят e3dbc2)
  • Сянка

Със следните параметри:

Ето как изглежда документът след добавяне на стилове:

Добавяне на стилове на слоя към фона и слоя с шевове.

Тук рисувах контура с четка - стандартна форма на Photoshop със свободна форма? единствената промяна е цветът в стила на слоя Color Overlay, променен на 62a481:

Изчертайте стандартна форма на Photoshop със свободна форма с четкаstitch2.

Категория: