Не всеки и не винаги успява да попие лъчите на южното слънце и да придобие златист цвят на кожата, а понякога наистина искате да се похвалите поне на снимката. В този мини-урок ще научите как да направите тен във Photoshop.

Има много начини да постигнете това, защото редакторът на снимки е професионална програма с много опции. Ще говорим за един от най-простите методи, който не изисква операция за точно избиране на фрагмент, с който начинаещите често имат затруднения.
  • Отворете оригиналната снимка в програмата. Ще ви е необходим и прозорецът на слоевете. Ако не е на работното поле, се извиква с един клик през горното меню "Прозорец" .Също така е много удобно да използвате прозореца "Навигация" , с него можете лесно да регулирате размера на желаните области на изображението, за да видите ясно всички детайли

  • В прозореца "Слоеве" и с единствения избран слой до момента щракнете с десния бутон на мишката и след това върху "Дублиране на слой" , останете на новия слой.
  • В най-долната част на лентата с инструменти, която обикновено е отляво, щракнете върху бутона "Бърза маска" , намиращ се точно под цветните мостри.
  • След това изберете инструмента "Четка" , настройките могат да останат стандартни.
  • Напълно четкайте цялата кожа. Нарисувахме лицето, шията и деколтето на нашия модел.

  • Цветът по подразбиране е червен, но не е нужно да се плашите, това е предварителна обработка - само част от отговора на въпроса как да симулираме тен във Photoshop. Можете да боядисате грубо - излизайки отвъд ръбовете, ще коригирате тези недостатъци по-късно.
  • Натиснете отново бутона "Бърза маска" - избраната област ще се появи.
  • Отидете в горното меню „Слоеве“ и щракнете върху „Нов слой за запълване“. След това изберете режим "Мека светлина" и щракнете върху "OK" , след което ще се отвори цветовата палитра.

Можете да изберете всеки нюанс, дори и най-неочаквания, можете да направите африканец от европеец или „лидер на червенокожите“. Но тъй като нашата задача е да имитираме тен, избрахме подходящия цвят за модела в жълтата палитра.

Тонът, който ще изглежда като тен, трябва да определите сами, тъй като зависи от цвета на кожата в оригиналното изображение. След като изберете цвят, натиснете "OK" .

  • Color Fill се появи в прозореца на слоевете, този нов слой се състои от две части: миниатюра на слоя (цветен квадрат) и миниатюра на маска на слоя (черен квадрат с бяло очертание на запълнената област). Кликнете върху втората част и ще се появи бяла рамка около черния квадрат

  • Проверете дали инструментът за четка е активен в панела вдясно. На същия панел изберете черно като основен цвят. Сега изчеткайте светлокафявите области на изображението, появили се в резултат на неточен избор.

Включително, не забравяйте да третирате бялото на очите и зениците и, ако е необходимо, устните. За да направите това, по-добре е да намалите размера на четката в менюто по-горе и да увеличите снимката с помощта на лупа или навигатор.

В резултат на манипулации момичето в нашия пример получи виртуален тен:

Ако цветът на кожата не е много подходящ, можете да щракнете двукратно върху "Миниатюра на слоя" в прозореца "Слоеве" и лесно да промените тона.

По този начин можете да промените не само цвета на кожата, но например цвета на косата, дрехите и други фрагменти от снимката.

Категория: