В този прост урок ще ви покажа как да създадете ефект на татуировка върху човешка кожа, като използвате всякакъв текст, форми или векторни графики. Всичко, което трябва да направим, за да създадем реалистична татуировка във Photoshop, е да променим режима на смесване, да намалим непрозрачността и наситеността на бъдещата татуировка, да добавим шумов ефект и това е почти всичко.

Източник материали, които използвах в урока (татуировка и фрагмент от момиче в дънки), можете да изтеглите от връзките в долната част на тази страница.

Ето какво получих в резултат:

И така, отворете файла с момичето във Photoshop. Мисля, че би било хубаво леко да променим цветовия баланс на изображението.

Създайте нов коригиращ слой Слой за баланс на цветовете (Цветов баланс) и задайте следните настройки:

Отворете фала с татуировката и я прехвърлете на момичето:

"

Ще направя надпис върху татуировка, използвайки метода на писане на текст по крива линия. Взех шрифта Cassandra Cyrillic от тук, цветът е тъмно сив 232323, а за сърцето между думите използвах стандартната векторна форма, зададена във Photoshop по подразбиране:

"

Забележка Можете да прочетете повече за това как написах текста със сърце тук.

Сега преобразувайте слоевете текст, сърце и татуировка в интелигентен обект:

Задайте режима на смесване на интелигентния обект на Darken to Darken и Opacity на 60%:

"

Вече започва да прилича на татуировка, но все още не е достатъчно. Татуировките обикновено не са много ярки, затова премахнете наситеността на интелигентния обект, като използвате коригиращия слой „Hue / Saturation“ (Hue / Saturation) със следните настройки:

"

За да завършим ефекта, нека добавим шум към татуировката. Добавете маска на слоя към интелигентния обект, докато маската е активна, добавете към нея Филтър ->Шум ->Добавяне на шум (Филтър ->Шум ->Добавяне на шум) и задайте следните настройки:

"

Вижте крайния резултат:

Изтеглете изходните материали и готовия PSD файл:Изтеглете от Depositfiles.com

Категория: