Снимате ли свое собствено или редактирате чуждо видео за Youtube? Ярка и информативна видео обложка е въпрос на минути.

Ще ви трябва:
  • Photoshop (всяка версия и език на интерфейса);
  • приблизителна представа за бъдещия колаж;
  • тематични изображения - базирани на съдържанието на видеото и идеята.

Ще направим корица за несъществуващ видеоклип. Тема - грим на очите като Анджелина Джоли. Задачата е лесно и бързо да информирате зрителя за съдържанието на видеото. Да тръгваме!

1. При положение, че нямаме предварителна скица на корицата, ще работим импровизирайки. За да не се разсейваме от допълнително търсене, ние подготвяме много снимки наведнъж. В резултат на това малка част от тях ще влязат в колажа.

Фон под формата на палитра от сенки - jpeg.webp формат. Ще изрежем главния герой Джоли от бял фон. Но за да ни е по-лесно да работим с останалите файлове, ние ги търсим вече във формат png - готови обекти на прозрачен фон.

2. Отворете нов файл, като му зададете необходимия размер на изображението за корицата на Youtube - 1280x720 пиксела. Уверете се, че цветът на новото работно пространство е бял.

3. Използвайки инструмента за преместване (V), плъзнете изображението с палитрата със сенки в новия файл.

Ето как трябва да изглежда:

4. Регулираме палитрата според размера на работната зона и намаляваме непрозрачността на слоя до 50%, като по този начин правим картината светла. Това ще бъде основният ни фон. И го направихме полупрозрачен, така че останалите елементи да се четат добре и да се забелязват.

5. Използвайте Polygonal Lasso Tool (L), за да изрежете фигурата по пътя (нямаме нужда от бял фон). Работата с ласо е много проста. Представете си свързване на невидими точки по очертанията на фигурата.

В резултат на това последната точка трябва да е в първата, за да се затвори веригата. Програмата ще избере областта, от която се нуждаем, и ние, превключвайки към инструмента „Преместване / Преместване“ (V), ще преместим изрязаното изображение на нашия фон.

6. За да запазите пропорциите на изображението, задръжте Shift и намалете изображението до желания размер. Поставяме го както ще е удобно за по-нататъшни манипулации.

7. Популярен елемент от кориците е цветният контур на обекта. Layer ->Layer Style ->Stroke (Слой ->Layer Style ->Stroke).

8. Изберете цвят и дебелина.

9. На корицата подчертаваме, че видео урокът е за грим на очите. Използвайки Rectangular Marquee Tool (M), изберете едното око.

10. Плъзгаме го в работната зона. Правим същото и с второто око. Така намалихме ненужното за нас разстояние между очите, съобразявайки го с нашите цели.

11. Използвайки инструмента Horizontal Type (T), напишете името на видео урока. Нека използваме вече познатия "Щрих / Щрих" , за да направим текста изразителен.

12. Корицата трябва да разкаже колкото е възможно повече за това, което очаква зрителя във видеото. Четките за грим са много специфично приложение. Голяма четка почти не се използва в грима на очите, така че влачим само малки четки. За да не прекалявате, има смисъл да откажете да използвате "Stroke" с четки.

13. Като се има предвид, че видеото говори за звезден грим, няколко малки звезди няма да са излишни. Плъзнете изображението в работното пространство. Ако декоративните елементи изведнъж се изгубят на фона, добавете към тях "Щрих" (в този случай бял) и сега те са неразделна част от цялата композиция.

14. Съзнателно оставихме малко място отдясно. Пълним го с устни. Сякаш самата Джоли е целунала тази корица.

15. И последният щрих е серийният номер на видеоклипа (ако имате проект от няколко части). Ние го правим ярък и забележим, като се придържаме към общата цветова посока.

16. Запазваме го в необходимия формат и го поставяме не само като обложка на видео в Youtube, но и като анонсиращ плакат в социалните мрежи.

Надявам се, че урокът ви е харесал )))

Категория: