В този урок ще ви покажа как да превърнете печатни букви в такива с молив със свободна ръка.
Акцентът на урока е, че за да създадем ефект на скица с молив, ще използваме само стандартни филтри на Photoshop и без шаблони и четки на трети страни.
Този метод може да се използва не само за текст, но и за векторни и дори растерни обекти.
В допълнение, този процес не е трудно да се автоматизира чрез писане действие.

За по-добро разбиране на материала, гледайте видеото за този урок, видеото също показва процеса на създаване на Photoshop Action.

Можете да изтеглите изходните материали, използвани в урока, от връзките в долната част на страницата.

Нека да разгледаме полученото изображение от този урок. както можете да видите, получих доста реалистична скица с молив, която може да се приложи към всяка хартиена текстура или изображение. Освен това можете да приложите техниката на поглаждане на текст с четка към готовия резултат. За да завърша композицията, насложих изображение с молив върху скицата.

Резултат:

Да започнем, като изберем фоновия слой.

За нашия текстов ефект текстурата на хартията е най-добра, така че избрах тази текстура на редиран лист от тетрадка с полета (фрагментът е отрязан вертикално):

"

Напишете текста. Използвах черния шрифт Cambria, обикновено той е предварително инсталиран във Photoshop, височината на буквите зависи от размера на документа и веднага преименувах този текстов слой на "основа" :

"

Дублирайте този слой и наименувайте дубликата "stroke-1" . Намалете запълването (Fill) “stroke-1” до 0% и добавете стил на слоя “Stroke” (Stroke) към слоя с дебелина 2px, черен цвят и позиция “outside” (Outline):

Ако сега изключите видимостта на "основния" слой, документът ще изглежда така:

Когато видимостта на "основния" слой е включена, буквите ще бъдат напълно черни.

Дублирайте слоя "stroke-1" два пъти и наименувайте новите слоеве "stroke-2" и "stroke-3" . В момента имаме един слой - "основа" с обикновени букви и три "щрихи" слоя с нулево запълване и стил на слоя с граница на текст:

Сега ще работим със слоя "stroke-1" . Изключете видимостта на останалите слоеве и преобразувайте слоя в интелигентен обект:

"

Добавете маска на слоя към интелигентния обект и приложете към маската Филтър ->Шум ->Добавяне на шум (Филтър ->Шум ->Добавяне на шум) със следните параметри:

"

Конвертирайте слой "stroke-1" със смарт обект с маска в нов смарт обект (щракнете с десен бутон върху слоя ->Конвертиране в смарт обект). Приложете филтър към него ->Blur ->Motion Blur (Филтър ->Blur ->Motion Blur) със следните настройки:

"

Включете видимостта на слоя "stroke-2" и изключете видимостта на "stroke-1" . Приложете същите действия към „stroke-2“, с единствената разлика, че във филтъра „motion blur“ задайте стойностите на ъгъла на нула градуса:

"

Изберете, като задържите Ctrl и двата слоя "stroke-1" и "stroke-2" и ги преобразувайте в интелигентен обект. Приложете филтъра Smart Sharpen към новия смарт обект и намалете непрозрачността на слоя до 65%:

"

Включете видимостта и преобразувайте слой "stroke-3" в интелигентен обект. Намалете непрозрачността на слоя до 25% и приложете към него Filter ->Distortion ->Ripple (Filter ->Distort ->Ripple), на екранната снимка, видимостта на слоевете „stroke-1“ и „stroke-2“ е на:

"

Време е да обработим последния текстов слой, намиращ се в долната част на панела със слоеве - "основния" слой.

Преобразувайте го в интелигентен обект, добавете маска на слоя, приложете филтъра за добавяне на шум към маската със стойност 150, както преди, след това преобразувайте слоя отново в интелигентен обект. Приложете към получения филтър за смарт обекти „Motion Blur“ със следните настройки:

"

Намалете непрозрачността на този слой до 40% и добавете Filter ->Sharpen ->Smart Sharpen (Филтър ->Sharpen ->Smart Sharpen):

Това е, окончателно изображение:

Освен това можете лесно да зададете някакъв цвят за буквите, за това просто трябва да добавите коригиращ слой „Цвят“ (Плътен цвят) върху желания смарт обект или всички текстови слоеве. Пример:

Процесът на създаване на рисунка с молив от букви не е труден за автоматизиране чрез написване на Photoshop Action. Можете да разберете как да направите това, както и да изтеглите самото действие на тази страница.

Изтеглете изходни материали за създаване на картина от текст, както и готов PSD файл:Изтеглете от Depositfiles.com

Категория: