Това е друга възможност за превръщане на снимка в рисунка с молив. В този урок ще научим как да създадем реалистична скица с молив от снимка с помощта на няколко прости филтъра на Photoshop, с други думи, само за няколко минути ще създадем своя собствена цифрова рисунка.

За да завършим урока, се нуждаем от оригинална снимка, от която ще скицираме, хартиена текстура и модел на Photoshop (Pattern) под формата на линии с молив. Можете да изтеглите изходните материали, които използвах, от връзките в долната част на страницата или да използвате ваши собствени.

Резултатът от конвертирането на портретна снимка в рисунка:

А ето как изглежда оригиналната снимка:

Да започваме.

Отворете оригиналната снимка във Photoshop и отключете фоновия слой.
Създайте нов слойпод слоясъс снимката и го запълнете с бяло (за запълване го с бяло, натиснете клавиша D , след това Ctrl+Delete).

Вижте още изкуство от фотографията
Как да рисувате от снимка
Как да рисувате от снимка с текстура на платно
Създаване на действие (операция) Photoshop - рисуване от снимка Рисуване с молив от пейзажна снимка

Копирайте слоя със снимката три пъти, имаме четири еднакви слоя с изображението и преименувайте тези слоеве на 1, 2, 3, 4 отдолу нагоре. Изключете видимостта на горните три слоя. Ето как трябва да изглежда панелът със слоеве сега:

Натиснете клавиша D, за да промените цвета на предния план на черен и цвета на фона на бял. Това е важно за правилната работа на филтъра, който ще приложим сега. Отидете на слой 1 и приложете Filter ->Filter Gallery ->Sketch ->Linocut (Filter ->Filter Gallery ->Sketch ->Печат) със следните настройки:

Щракнете двукратно върху слоя и в прозореца с опции за наслагване, който се отваря, премахнете белия цвят:

Преобразувайте слоя в интелигентен обект.

Намалете запълването (Fill) на слоя до нула, изображението на работния документ ще изчезне от изгледа.

Сега ще използваме шаблон от щрихи на прозрачен фон, той е в изходния архив или създайте свой собствен. Моят изглежда така, рисунка в естествен размер:

Качете моя или създайте свой собствен шаблон (Pattern) във Photoshop, който не знае как да го направи, прочетете тук.

Добавете стил на слой Pattern Overlay към слоя със следните настройки:

Сега нашият документ трябва да изглежда така:

Отидете на слой "2" и включете неговата видимост. Повторете същите стъпки със слоя, само във филтъра „Фотокопиране“, променете стойността на параметъра „Тонален баланс“ (Баланс светъл / тъмен) на 24 и мащабирайте в последната стъпка, за да добавите стила на слоя „Наслагване на шаблон“, променете мащаба на шаблона на 45%. Документът трябва да изглежда така:

"

Отидете на слой 3. Приложете към него Filter ->Filter Gallery ->Sketch ->Photocopy (Филтър ->Filter Gallery ->Sketch ->Photocopy) със следните настройки:

Променете режима на смесване на слоя на Умножение. Резултат:

"

Отидете на слой 4. Променете неговия режим на смесване на Екран и след това приложете коригиращите слоеве „Яркост / Контраст“ (Яркост / Контраст) и „Нюанс / Наситеност (Нюанс / Наситеност) така, така че тези коригиращи слоеве се прилагат само към слой 4:

"

И последното докосване - наслагване на текстура на хартия. Отворете файла от архива (разбира се, по-добре е да използвате свой собствен файл) с изображението на хартията и го прехвърлете в основния ни документ, така че че заема позиция над всички слоеве, след което променете режима си на смесване на „Умножение“ (Умножение).

Също така, можете да увеличите контраста на всички слоеве под слоя хартия, като използвате слоя за регулиране на яркостта/контраста.

Вижте крайния резултат:

За да добавите цветове, увеличете параметъра "Наситеност" ! в коригиращ слой Hue/Saturation.

За по-добро разбиране на материала вижте PSD файла, направен според този урок.

Изтеглете PSD файл и източници:Изтеглете от Depositfiles.com

Категория: