Издаването на Photoshop CS6 представлява друга революционна стъпка в историята на Photoshop. Докато предишните версии на Adobe Photoshop оформиха реални и значителни промени в развитието на Photoshop, най-новата версия, Photoshop CS6, определено идва с някои невероятни нови и подобрени функции като 3D функционалност, подобрения в съобразяването със съдържанието и времевата линия на анимацията.

Въпреки че анимацията във Photoshop не е нова функция, тя е значително подобрена във Photoshop CS6. Вече можете да добавяте видео слоеве, да редактирате видео съдържание, да създавате анимация и да добавяте звук в новата времева линия на Photoshop.

В този урок за Photoshop ще хвърлим малко светлина върху тази функция със следния пример. Ще използваме времевата линия, за да създадем анимирано изображение, като добавим видео слой и създадем текстова анимация с музика.

Стъпка 1

Създайте нов документ на Photoshop, като изберетеНовотменюто Файл. В диалоговия прозорецНов документизберетеФилм и видео от предварително зададения списък.

Стъпка 2

ПодРазмеризберетеNTSC DV Widescreen. Това ще зададе размера на документа, съотношението на страните и анимационните кадри в секунда към NTSC видео стандартите.

Стъпка 3

В менютоСлойизберетеВидео слоеве>Нов видео слой от файл. Отидете на видеото и натиснетеOpen.

Стъпка 4

Впанела Timelineще забележите, че на времевата линия се е появил видео слой. Ако не го виждате, изберетеCreate Video Timelineнапанел Timeline.

Стъпка 5

Сега ще преоразмерим видеоклипа, за да пасне на сцената. НатиснетеCmd+T(Ctrl+Tв Windows) заБезплатна трансформация(Безплатна трансформация). Ще се появи съобщение, че видеото ще бъде преобразувано в интелигентен обект. Щракнете върхуOkи преоразмерете видеоклипа, за да пасне на сцената. Можете да задържите клавишаShift, докато преоразмерявате, за да запазите пропорцията на видеоклипа.

В долната част на панелаTimelineима плъзгач, който можете да плъзнете надясно или наляво, за да увеличите времевата линия и да покажете повече анимационни кадри. Можете да видите това по номерата на кадрите в горната част на панелаTimeline.

Стъпка 6

Използвайки инструментаType, напишете думатаAdobe в центъра на екрана и я направете малка като на снимката по-долу. Забележете, че има нов анимационен слой на времевата линия, който ви позволява да анимирате текста.

Стъпка 7

В панелаTimelineщракнете върху стрелката до текстовия слой и щракнете върху малката икона на хронометър до свойствотоTransform . Това ще ви позволи да трансформирате текста, като например да го преместите и мащабирате.

Стъпка 8

Преместете индикатора на времевата линия към кадър номер03:00, което означава 3-та секунда от анимацията.

Стъпка 9

Увеличете текста като на снимката по-долу и го поставете в центъра на екрана.

Стъпка 10

Преместете индикатора на времевата линия към кадър номер02:00, което означава 2-рата секунда от анимацията.

Стъпка 11

Щракнете върху иконата на хронометър доСтойност на непрозрачността(Непрозрачност). Това ще активира непрозрачността на текстовата анимация.

Стъпка 12

Сега преместете индикатора на времевата линия в края на текстовата анимация на рамка03:00f. В панела със слоеве задайтеНепрозрачност на текста на нула.

Стъпка 13

Преместете индикатора на времевата скала отново към кадър номер02:00f. В този момент ще създадем нов текст, който ще се появи, докато първият текст избледнява.

Стъпка 14

Използвайте инструментаType, за да създадете нов текстPhotoshop. Направете го малък и центрирайте екрана, както направихме с предишния текст.

Стъпка 15

Щракнете върху иконата на хронометър до слоя свойстваTransform.

Стъпка 16

Преместете индикатора на времевата линия към кадър номер05:00f, това е 5-та секунда от анимацията. Мащабирайте текста, както направихме в предишния случай.

Стъпка 17

Преместете индикатора на времевата линия обратно към кадър номер04:00f, щракнете върху хронометъра до свойствотоOpacity.

Стъпка 18

Преместете отново до края на втората текстова анимация на кадър05:00f. В панела със слоеве задайте неговата непрозрачност на0.

Стъпка 19

Преместете индикатора на времевата линия в рамка04:00fи създайте нов текстов слой. Добавете думатаCS6. към този слой

Стъпка 20

Повторете предишните стъпки, за да мащабирате и промените непрозрачността на текста. Ще имаме три текстови анимации, които изчезват след 7-та секунда от анимацията.

Стъпка 21

Преместете индикатора на времевата линия в края на слоя с видео анимация.

Стъпка 22

В горната лява страна на панелаTimeline изберете квадратната икона за преход до иконата на ножица. Тази икона отваря плаващо меню, където можете да видите наличните преходи.

Стъпка 23

ИзберетеИзбледняване до чернои плъзнете до края на слоя с видео анимация. Това ще приложи прехода от избледняване към черно към края на анимацията. Можете да видите анимацията, като натиснетеИнтервалклавиша на клавиатурата си или като натиснетеPlayбутона наTimelineпанел

Стъпка 24

Сега ще добавим саундтрак към анимацията. НаTimeline(Timeline) намерете долния слой, нареченAudio Track. Кликнете върху иконата за музика отдясно на аудио слоя и изберетеДобавяне на аудио(Добавяне на аудио).

След това натиснете бутонаOpen, за да го добавите към времевата линия.

Стъпка 25

В края на анимацията щракнете върху стрелката в края на аудио слоя. Задайте параметъра Decay на 1 секунда, така че звукът да избледнее към края на аудиозаписа.

Можете да плъзнете видео слоя от предната страна, за да го изрежете. Така че ще приключи едновременно с аудиозаписа.

На този етап приключихме създаването на анимацията. В следващите стъпки ще конвертираме анимацията във видео формат.

Стъпка 26

В горната част на номера на рамкатаTimelineможете да намерите две скоби в началото и края на слояTimeline. Преместете тези скоби, така че да включват само рамката на анимацията. Тези скоби определят рамката, която ще бъде изобразена.

Стъпка 27

От менютоФайл(Файл) изберетеЕкспортиране>Рендиране на видео(Експортиране>Рендиране на видео).

Стъпка 28

В диалоговия прозорецRender Video задайте името на видеото и пътя, където искате да го запазите.

Стъпка 29

Задайте формат за изобразяванеAdobe Media Encoderи изберете форматQuickTimeЗадайте предварително зададени настройки наВисоко качество, но размерът и кадровата честота са същите.Изобразяването ще използва същия размер и честота на кадрите, които сме избрали в началото на анимацията.

В областта Range задайте зоната за рендиране наWork Area, това ще рендира само рамките в скобите, които посочихме по-горе.

Натиснете бутонаRender, за да изобразите видеоклипа, който трябва да изглежда по-долу.

В този урок разгледахме как да създадем видео анимация с музика във Photoshop CS6 с помощта на разширения панелTimeline Има много функции и опции, свързани с анимацията във Photoshop, и в този урок искаме да преминем през процеса на създаване на видеоклип, за да можете да започнете да изследвате различните анимационни функции на Photoshop CS6.

Къде да изтегля музика за Photoshop

Има много сайтове в интернет, предлагащи изтегляне на аудио записи. Често изтеглям звуци и музика, за да ги вмъкна в моите Photoshop проекти на този сайт:

  • https://hitster.fm/ava-max/kings-queens
  • https://hitster.fm/loboda/zhivi-spokoyno-strana
  • https://hitster.fm/lil-pump/2-chainz-iced-out

Категория: