В този урок ще ви покажа как да направите албум с помощта на Adobe Photoshop. Като пример ще използвам сватбени снимки. Но след като изучите това ръководство, можете да направите фотоалбум за дипломиране, сватба, детска градина или обикновена семейна фотокнига във Photoshop от нулата, като просто промените шаблоните на корицата и страницата.

Как да направете шаблон за корицата на албум във Photoshop
 1. Отворете Photoshop и натиснете Ctrl+N, за да създадете нов документ. Задайте размера на 24 на 24 инча и цветовия режим на CMYK.
 2. Натиснете Ctrl+R, за да активирате водачите и плъзнете по един водач към всяка страна и към центъра на документа. Тези водачи ще станат зоната на изместване в следващата стъпка. Водачите могат да бъдат скрити и разкрити чрез натискане на Ctrl+H.
 3. Отидете на Изображение → Платно и добавете 0,25" към всяка страна на документа.
 4. Създаване на заглавия с помощта на 147 pt шрифт Anamortee. Променете проследяването на 25 и използвайте следния цветен код:363a4e.
 5. Добавете втори текстов слой Anamortee Sans с 21 pt и 175 проследяване, след което поставете този текст под първия слой.
 6. Добавете още два водача от лявата страна и ги преместете на 6,125" и 18,125" . Изберете двата текстови слоя и ги поставете в центъра на корицата.
 7. Сега нека направим задната корица на документа. Създайте правоъгълник и натиснете Ctrl+T и след това го преоразмерете, за да съответства на водачите за отстъп.
 8. Отидете на Файл → Поставете и поставете първата снимка над слоя с правоъгълник, преоразмерете я с Ctrl+T и щракнете с десния бутон → Създаване на изрязваща маска.

Ето как ще изглежда оформлението на предната и задната корица в шаблона за фотоалбум:

Как да създадете оформление на страница със фотоалбум във Photoshop

 1. Сега нека създадем оформлението на първата страница на нашия шаблон за фотоалбум. Изберете всички слоеве и ги групирайте, като наименувате тази нова група „Предни/Задни корици“.
 2. Направете обложката невидима и създайте нов правоъгълник с размери 10" x 10" , след което го центрирайте в лявата страница.
 3. Създайте още два правоъгълника с размери 8" x 5,3" и поставете и двете фигури в центъра на дясната страница.
 4. Прилепете горната страна на първата фигура към хоризонтална линия и след това прикрепете долната страна на втората фигура към същия водач.
 5. Преместете първата фигура 0,05" нагоре и втората 0,05" надолу от хоризонталния водач.
 6. Сега отидете на Файл → Поставете и поставете третата снимка над първата фигура, като добавите изрязваща маска, както направихме преди.
 7. По същия начин добавете още две снимки на местата вдясно.

  Ето как ще изглежда оформлението на нашия фотоалбум:
 8. Направете група за първата страница и нека направим друго оформление на страницата. Създайте правоъгълник с размери 10,8" x 7,2" и поставете тази фигура в центъра на лявата страница.
 9. Създайте друг правоъгълник с размери 8" x 9,3" и го преместете в центъра на дясната страница.
 10. Накрая просто поставете снимките и създайте изрязващи маски, както правехме преди.

И ето визуализация на новото ни оформление на шаблона за фотоалбум:

Сега искам да ви покажа някои други опции за оформление, които лесно можете да създадете, като използвате същите стъпки.

Тази опция може да бъде чудесен избор, ако искате да комбинирате една широка снимка с две вертикални:

Ако искате да комбинирате голям текст с хоризонтална снимка, опитайте това оформление:

И ето последната версия с три снимки:

Страхотна работа, завършихте първия си фотошоп албум!

Както можете да видите, използвайки тези прости методи, можем да направим шаблони за дизайн на сватбен или друг фотоалбум във формат PSD. След като вече знаете как да създадете оформление на албум от нулата във Photoshop, можете да използвате тези трикове, за да създадете свои собствени фотокниги!

Ако имате нужда от готов детски албум за абитуриенти и нямате време да го направите сами във Photoshop, последвайте връзката и изберете готови албуми за снимки от огромна колекция.

Категория: