Придаването на естествен тен на светла кожа е доста проста задача дори за начинаещ потребител на Photoshop.

Но, както при създаването на всеки, дори най-простия, фотоефект, когато придавате кожа с тен, има нюанси.

Първо, трябва да изберете онези части от снимката, където има отворена кожа. За тази задача не се изисква специална прецизност, така че бързата маска е подходяща за подчертаване на какво.

Е, тогава трябва да изберете цвят на кожата. В повечето случаи това може да стане само чрез проба и грешка. тези. научен удар. което означава, че се нуждаем от недеструктивно редактиране и използването на маска на слоя. Е, тогава можете да използвате коригиращи слоеве или дори обикновен слой, запълнен с например кафяво с подходящ режим на смесване.Вместо обикновен слой, по-добре е да използвате стила на слоя Color Overlay.

Вижте моя резултат от този урок, като задържите курсора на мишката върху мишката ще отворите оригиналното изображение:

И сега още.

Изберете области на кожата за тен

Както писах по-горе, тук не е необходима специална прецизност при избора. Важно е само да не захващате очите и устните в селекцията, както и светлите части на дрехите, ако има такива.

И така, отворете оригиналната снимка и дублирайте фоновия слой. Натиснете клавиша Q, за да включите „Бърза маска“, задайте твърдостта на четката на около 75% и започнете да рисувате върху кожата, като регулирате диаметъра на отпечатъка на четката в процеса, като използвате левите и десните квадратни скоби[и]

След като рисувате върху всички желани области, обърнете маската, като натиснете Ctrl+I

Възможните недостатъци вече са видими. Добавете към боядисаната зона с черна четка, премахнете излишното - бяло. Основното нещо, което трябва да запомните е, че след обръщане на бързата маска, областите от изображението, към които ще добавим тенне трябва да се рисуват върху.

След като сте готови, натиснете отново клавиша Q, бързата маска ще бъде преобразувана в селекция, в документа ще се появи контур на селекция под формата на „маршируващи мравки“.

В панела със слоеве щракнете върху копието на фоновия слой и добавете маска на слоя към него, като щракнете върху миниатюрата за добавяне на маска на слоя, „мравките“ ще изчезнат и миниатюрата на маската на слоя с върху слоя ще се появят бели области:

Тази маска на слоя е това, от което се нуждаем за по-нататъшна работа, ще използваме нейни копия.

Слой тен

Върху всички слоеве създайте нов слой и го запълнете с кафяво, например 432300 може да бъде по-тъмен или по-светъл. Целият документ стана кафяв.

Сега задръжте клавиша Alt, щракнете върху миниатюрата на маската и я плъзнете до горния слой. Маската ще бъде копирана върху горния кафяв слой, оставяйки оригиналната маска върху копието на фоновия слой. След това превключете режима на смесване на горния слой на „Мека светлина“ (Soft Light) и намалете непрозрачността, ако е необходимо. Готово, загарете равномерно, като вземете предвид светлините и сенките, поставете върху кожата:

Но това не е най-добрият начин, защото ако искаме да променим цвета на кафявия слой, трябва да изберем цвят в цветовата палитра и да запълним отново слоя.

Нека разгледаме друг начин. Изтрийте плътния слой.

Тен със стил на слоя

Добавете стила на слоя Color Overlay към копието на фоновия слой. В диалоговия прозорец за стил променете режима на смесване на Soft Light, щракнете върху черния правоъгълник и изберете цвета в палитрата.

Предимството на този метод е, че можем да съпоставим цвета в реално време, с отворени диалогови прозорци за стила на слоя и цветовата палитра, светлокафявият цвят на снимката ще се промени, когато преместите курсора върху палитрата:

Тук използвах по-червен цвят за стила на слоя be451a:

Тен с коригиращи слоеве

И третият начин, най-много ми харесва. Можете да придобиете тен на кожата си с няколко различни коригиращи слоя: Криви, Нюанс/Наситеност, Нива, Яркост/Контраст, Филтър за снимки и др.

Например, добавете слой за коригиране на цветовия баланс, приложете го като изрязваща маска, поиграйте си с опциите в панела със свойства. Моят слой имаше твърде голям ефект върху лявата страна на формата, така че леко рисувах върху тази част от маската с прозрачна черна четка:

Можете да видите резултата в горната част на страницата.

И ето какво можете да получите с Curves:

Също така добри резултати се получават чрез добавяне на коригиращ слой за фотофилтър.

Категория: