В този урок ще научим как да си направим демотиватор. Ето какво получавате в края на сесията:

За основа ще вземем тази снимка:

Да започваме.

Мисля, че 8 x 10 е по-добре за страните на демотиватора. Създайте нов документ (Ctrl+N) 600 x 480 px бяло и го запълнете с черно. За да запълните с черно, натиснете клавиша D на клавиатурата, след това Alt + Delete. В резултат на това получаваме следния документ:

Добавете нов слой в панела със слоеве и го преименувайте на "Photo Area" .

В резултат нашият панел със слоеве изглежда така:

Сега трябва да създадем селекция в документа. Това ще бъде основата на фото рамката. Първо изберете инструмента Rectangular Marquee:

Искам да направя стандартна рамка за снимки 4x6 в пейзажна ориентация.

За да направите това, променете опцията "Стил" от подразбиране на "Фиксирано съотношение" и въведете стойност 6 за ширина и 4 за височина:

Сега ще плъзна мишката си през документа, както е показано на изображението, което ще доведе до селекция с дадена пропорция 4 на 6 и размер 555 на 370 пиксела:

Запълнете селекцията с неутрален сив цвят. За да направите това, отидете в раздела на главното меню Редактиране ->Запълване (Редактиране ->Запълване), в прозореца, който се отваря, изберете Използване (Използване): 50% сиво (50% сиво) и щракнете върху OK:

Премахване на избора. като натиснете Ctrl+D. Сега трябва да подравните слоя със сивия правоъгълник хоризонтално спрямо фоновия слой, подравняването на слоевете е описано подробно тук и мисля, че преместете сивия квадрат малко нагоре с инструментът за преместване (Инструмент за преместване) . Когато „Преместване“ е активирано, натискането на клавиша със стрелка нагоре на клавиатурата премества слоя с един пиксел нагоре. В резултат на това получавам това:

Сега трябва да направим рамка за рамката, за която ще приложим стилове на слоя.

Рамката ще бъде двойна, за вътрешната рамка ще приложим стила Stroke със следните параметри:

Няма да можете да приложите щриха втори път, така че ще трябва да потанцувате малко с тамбурината, за да създадете външната рамка.
Първо създайте нов слойподзоната на слоя „Снимка“ и го преименувайте на „Граница“:

Сега задръжте натиснат клавиша Ctrl и щракнете върху миниатюрата на слоя "Photo Area" , това ще подчертае сивия квадрат в работния документ:

Забележка. Забележете, че все още имаме активен слой „Граница“!

Сега отидете в раздела Избор ->Трансформиране на селекцията (Избор ->Трансформиране на селекцията) и задайте стойността на селекцията на 103% по ширина и 104% по височина:

Натиснете Enter, за да приложите трансформацията.

Сега отидете в раздела на главното меню Editing ->Stroke (Редактиране ->Stroke), докато инструментът Rectangular Marquee трябва да е активен в лентата с инструменти:

След като щракнем върху линията, ще се отвори прозорец, в който ще изберем цвят на щриха - бял, позиция - вътре и ширина 3 пиксела:

Щракнете OK, премахнете отметката (Ctrl+D), вижте резултата:

Сега трябва да преместите снимката, която искате да видите на демотиватора, в работния документ.

Отворете снимката във Photoshop и я преместете в работния документ. Как да премествате снимки между документи е описано тук и тукПреместете слоя със снимки най-отгоре в панела със слоеве, ето резултата:

Както можете да видите, снимката припокри нашата рамка. За да коригирате това, приложете изрязваща маска към слоя:

Е, съвсем различен външен вид:

Сега трябва да подравните към рамката и да намалите малко снимката, не е трудно да направите това с инструмента за свободна трансформация.

Остава да въведете текста под снимката. Цвят на текста - традиционно бял, размер и шрифт - на вкус. Ето резултата:

За по-добро разбиране на материала, желаещите могат да изтеглят PSD файла на този урок:Изтегляне от Depositfiles.com

Категория: