Редактирането на снимки онлайн може до голяма степен да замени тежките графични редактори, инсталирани на вашия компютър. Разбира се, това твърдение не се отнася за дълбока обработка на снимки, но има много прости действия за коригиране на изображения, например изрязване на краищата на снимка, обединяване на две снимки в една и много други задачи, които не са трудни за извършване директно на сайт в интернет, който има вграден редактор. изображения, директно онлайн, без да използвате никакви програми на вашия компютър.

В тази статия искам да говоря за предимствата и недостатъците на онлайн редактирането на снимки, да подчертая онези моменти, когато използването на онлайн редактиране е препоръчително, и да спестя на потребителите да губят време, опитвайки се да извършват трудни и неподходящи действия онлайн - фотомонтаж.

Първо, нека решим кой е най-добрият наличен в момента онлайн редактор. Несъмнено това е Pixlr, неговият процесор за изображения е представен в две версии на нашия уебсайт в пълна и експресна версия. Не е изненадващо, но въпреки това е факт, че онлайн Pixlr изпреварва онлайн Photoshop във всички отношения, от скорост до лекота на работа.

И така, нека да разгледаме какво можем да правим с Pixlr направо на нашия уебсайт. Това е:

 • Изрязване на снимки
 • Преоразмеряване на изображения
 • Залепване (съединяване) на две или повече снимки
 • Добавете надпис, вмъкнете воден знак
 • Регулиране на яркостта, контраста и наситеността
 • Промяна на цветовия тон
 • Премахване на ефекта "червени очи"
 • Прилагане на различни предварително зададени филтри и ефекти
 • Използване на слоеве като във Photoshop
 • Използване на маска за скриване на определени области от изображения без необратими промени
 • Наличие на голям брой инструменти за редактиране на снимки, а именно четка, молив, гума, пълно и частично запълване и др.
 • Инструменти за промяна на мащаба на показване на снимки
 • Поддържа основните графични формати - JPG.webp, PNG, BMP.webp, PSD, в допълнение, използвайки собствения формат на Pixlr - PXD
 • Запазете готовите изображения на вашия компютър и в интернет
 • Създаване на колаж от множество снимки
 • Запазване по време на работа, междинно запазване на незавършени работни файлове

Е, възможностите са впечатляващи и това не е всичко. В допълнение към основния, нашият сайт има експресен редактор с опростено управление. Възможностите му, разбира се, са по-тесни от тези на основния, но има интуитивен контрол и има възможност за добавяне на готови ефекти, които не са налични в пълния редактор.

За да отворите експресния редактор, трябва да следвате тази връзка.

Браузърът ще отвори следния интерфейс, където в повечето случаи трябва да щракнете върху бутона "Преглед" , за да изберете изображения от вашия компютър:

След това снимката ще се отвори в браузъра и ще се покажат активните бутони на интерфейса на онлайн редактора:

Най-ляво е бутонът за настройка. След щракване върху него се активира цял набор от инструменти за настройка, включително изрязване (Crop), изостряне (Sharpen), замъгляване (Blur), премахване на червените очи (Red Eye) и много други:

Бутонът "Ефект" ще отвори меню за даване на цветни ефекти на изображението от филмови снимки.

Бутонът "Наслагване" ще ви позволи да наслагвате различни готови шаблони върху снимката, това са дим, огън, неонови числа, светкавици и др.

Натискането на бутона "Граница" активира инструмента за онлайн рамка за снимки. Отваря се меню с типове рамки, всяка от които има голям брой разновидности. Освен това можем да изберем рамка с произволен бутон:

Бутонът "Текст" ви позволява да добавите надпис към изображението, но за съжаление инструментът не поддържа букви на кирилица, така че ще трябва да добавите руски текст в пълния онлайн редактор.

А бутонът "Стикер" ви дава много възможности да поставите готови стикери върху вашата снимка.

Ако трябва да комбинирате две или повече изображения в едно цяло, тогава преди да започнете работа, не трябва да натиснете бутона "Преглед" , а бутона "Колаж" :

Ще се отвори прозорец за качване на няколко снимки. Научете повече за свързването на снимки онлайн тук.

Освен това, с помощта на онлайн редактора можете да вмъкнете надпис върху снимката, като използвате собствен шрифт, инсталиран на вашия компютър! Прочетете повече за това в тази статия.

Категория: