1.Технически проблем

Тук основният акцент е върху факта, че във Photoshop няма толкова много методи за корекция на изображението и ако се използват небрежно, те издават фалшификат с глава. Вземете Бекъм. Ще премахнем снимката от тениската, ще поставим гълъб на рамото му (оказва се, че е трудно да се направи снимка със знаци за фалшив)

? Инструмент за печат Забележимо клониране на част от изображението. Това се прави, за да се скрие нещо в оригиналното изображение. При неточно използване се получава като в примера - куп еднакви парчета. В някои случаи едни и същи части могат да бъдат разположени в различни части на изображението. Разпознава се по очите.

? Непремахнати парчета
Поради невнимание злодеят-фотошопър ? може да не премахне част от източника. Виждат се очевидни чужди петна или контури.
? Overdone Освен това, поради невнимание, може да има забележими следи от прекомерно усърдие при почистване на картината от ненужни части.

? Импланти
Лошо имплантираното изображение-имплант издава контура на изреза (тук можете да видите пикселната „стълба“) и различен баланс на цветовете, поради което имплантът изглежда извънземен. Разпознава се чрез настройка на контраста и яркостта във Photoshop. Струва си да се отбележи, че имплантът на изображението може да има различно съотношение на jpeg.webp компресия, различно от съотношението на компресия на източника.За да маскира това, картината или се измива, или се записва с максимална компресия (до появата на артефакти на jpeg.webp компресията). Разпознава се във Photoshop чрез завъртане на плъзгача Saturation (Ctrl + U) до максимум. Същият метод помага да се осъдят бляскавите красавици от множество сайтове за запознанства в използването на Photoshop („Не, вярно е, че съм толкова красива, без Photoshop“). По същия начин се прекъсват "скановете" на документи и медицински свидетелства.

? Все същото невнимание Гълъбът няма сянка. В по-голямата си част това се отнася до втората група фалшиви знаци, но си струва да се каже, че несъответствието на сенки, светлини, отражения с източник на светлина все още е груба техническа грешка. Разпознат с внимание към детайла.

2.Грешки при промяната поради невнимание

Втората група включва ефекти, които не биха могли да се появят на реална картина, най-малкото да се убиете. С перфектно облизана снимка, фотошопърът страда от липса на наблюдение и разбиране на физическите (технически, анатомични, географски и други ? аспекти на реалността).„Неправилно“ осветление, нарушаване на перспективата, Останкинската кула в Тамбов, изкривени пръсти на човек и всичко в същия дух. Изисква се внимание и до известна степен ерудиция.

Категория: