В текущите версии на Photoshop (CS6 и по-стари) видеоклипът се отваря точно като всеки друг файл (особено след като Photoshop поддържа всички най-често срещани файлови формати на филми, направени с DSLR фотоапарати), но този урок ще се съсредоточи върху не само за първоначалното зареждане на видеото в програмата, но и за добавяне на нови фрагменти към вече отворено видео. програми.

Основната тема е какво да правите, след като сте започнали видео проект, защото знанието какво точно да правите след това - как да добавяте клипове към филм - може да спести много време и ви предпазва от ненужни проблеми.По-късно ще ви покажа как да наслагвате неподвижни изображения върху видеоклип, както и аудио запис.

Стъпка 1

След като видеоклиповете бъдат импортирани от камерата на вашия компютър, можете да ги отворите във Photoshop точно точно както всеки друг файл - отидете в менюто Файл и изберете командата Отвори, която аз направи сега. По-долу, в стъпка 4, ще ви покажа останалите начини за отваряне на видеоклип във Photoshop за първи път

Когато се отвори, Photoshop автоматично разпознава видео файла и отваря панела Timeline в долната част и по цялата ширина на прозореца, в този панел ще компилираме филма. Дължината на синята лента съответства на дължината на видеоклипа (в минути и секунди). Колкото по-дълъг е линийката, толкова по-дълъг е видеоклипът. Можете да промените размера (но това е само мащабиране) на лентата, като използвате плъзгача в долната част на панела, оградих плъзгача за мащабиране в зелено:

По време на процеса на редактиране ще трябва постоянно да използвате тази настройка на мащаба на показване на видеозаписа.

Стъпка 2Ако искате да добавите нов видеоклип за възпроизвеждане веднага след вече добавения клип, щракнете върху малката икона на филмова лента вдясно на Video Group 1 (Video Group 1) от лявата страна на панела Timeline (икона, оградена тук в зелено) и изберете опцията Add Media:

В диалоговия прозорец Отваряне щракнете два пъти върху желания видеоклип, това ще добави видеоклипа веднага след първия клип (клиповете се възпроизвеждат в панела Timeline в ред, отляво надясно):

Стъпка 3

Ако искате да отворите пакет клипове веднага, щракнете върху иконата на филмова лента, изберете опцията Добавяне на медия, след това в диалоговия прозорец Отвори задръжте натиснат клавиша Ctrl и изберете всички клипове с мишката,, който искате да използвате и щракнете върху бутона Отвори в долния десен ъгъл на прозореца:

В резултат на това клиповете ще се появят на времевата линия и в панела със слоеве:

Стъпка 4
Това действие ще отвори всички файлове във Photoshop, всеки на свой собствен слой. Преди да отворя тези клипове, ги преименувах в реда, в който трябва да се възпроизвеждат, а имената на клиповете са техните номера (Clip 01.mov, Clip 02.mov и т.н.). Когато се отворят, те се поставят на времевата линия по ред - първо клип 01, след това клип 02 и т.н. Най-левият клип във времевата линия (долният слой в стека в панела със слоеве) ще бъде първият клип, който ще се възпроизведе, клипът по-високо в стека ще се възпроизведе следващият и т.н.

Забележка. Ако отворите първия клип чрез File ->Open, тогава първият отворен клип се нарича "Layer 1" (Layer 1 на английски) и е нещо като аналог на фоновия слой за изображения.Ако отворите всички клипове чрез опцията "Добавяне на медия" или като щракнете върху иконата "Добавяне на медия към проследяване" , първият клип ще има същите свойства като следващите и ще бъде отворен под собственото си име, без да го преименувате на "Слой 1" .

Стъпка 5. Други начини за отваряне на видео във Photoshop.И така, вече знаете, че видео файл във Photoshop може да бъде отворен по същия начин като изображение, чрез File ->Open.

Но по-често се използват други методи.

Първо стартирайте Photoshop и отворете панела Window ->Timeline (Window ->TimeLine). В момента на панела са активни само два бутона - бутонът за добавяне на обекти (икона под формата на филмова лента) и бутонът под формата на знак плюс, разположен вдясно "Добавяне на медия към проследяване" .

Photoshop добавя видео бутони на времевата линия

Важно! Но тук има един нюанс.В момента на отваряне на видеоклипа на един от тези бутони във Photoshop не трябва да има отворени документи! Ако Photoshop има отворен(и) документ(и), трябва да го (ги) затворите, но ако този документ е важен и няма начин да го затворите, отворете видеото в нов документ чрез File ->Open.

Категория: