Как да създавате прекъснати, прекъснати и пунктирани линии във Photoshop е обяснено тук. Този метод е подходящ за векторни фигури (Shape), контури (Path), както и контури, създадени с помощта на Pen Tool (Pen Tool).

Текстът във Photoshop също е векторна форма, но от малко по-различен тип. В тази статия ще ви покажа как да щрихирате текст на Photoshop с пунктирна линия с помощта на стандартните инструменти във Photoshop CS6 и по-нови версии.

Ето пример за текстове, оградени с различни видове прекъснати линии:

Първо вземете Type Tool и напишете някоя дума:

Цветът на буквите не е важен, стига буквите да са достатъчно дебели.

В Photoshop CC текстът може незабавно да се преобразува във векторна форма чрез раздела на главното меню Текст ->Преобразуване в криви ( Тип ->Преобразуване във форма):

След това изберете един от векторните инструменти или Pen Tool от лентата с инструменти. След като изберете един от тези инструменти, инструментите за запълване и щрихи се показват в лентата с опции в горната част.

Изключете запълването и коригирайте хода, както е описано в тази статия. Ето какво се случи, когато приложих стандартната пунктирана линия:

Всъщност, сега трябва да коригираме параметрите на линията на текста, този процес е описан подробно тук.

Във версията на Photoshop CS6 опцията „Преобразуване в криви“ (Convert to Shape) липсва, така че конвертираме текста в път, както е описано тук, след което дефинираме получения път като персонализирана форма (повече във втората част на тази статия). Освен това фигурата може да бъде оградена с пунктирана линия, както е описано по-горе.

Категория: