В тази статия ще говоря за бързи начини за промяна на диаметъра на четката. Всеки потребител на Photoshop знае, че Brush Tool е един от най-търсените инструменти в тази програма. И за широк спектър от цели за редактиране, четката е най-важният и често използван инструмент. В края на краищата, с помощта на четка можете не само да рисувате, но и да изрязвате обекти от снимки, да омекотявате ръбовете на обекти и много повече.

В допълнение, използвайки описаните по-долу методи, диаметърът не само на инструмента Brush, но и на други инструменти, които имат отпечатък на курсора, инструмента за замяна на цвета, например Clone Stamp ), „Dimmer“ (Инструмент за изгаряне), „Пръст“ (Инструмент за размазване) и други подобни.

Има няколко начина да промените диаметъра на върха на четката във Photoshop. Искам да говоря за двата метода, които използвам.

Забележка. Най-бързият начин да промените диаметъра е чрез натискане на дясната и лявата квадратна скоба ([и]). Но за мен този метод е неприемлив, т.к. Винаги имам други програми, работещи успоредно с Photoshop, и тези клавиши са заети.

Използвам следните два метода: С активния инструмент "Четка" щракнете с десен бутон върху документа, отваря се прозорец, където можете да коригирате отпечатъка:

И вторият, по-напреднал начин. Първо трябва да задържите Alt + Shift + десния бутон на мишката и да плъзнете курсора. Хоризонталното плъзгане променя диаметъра, вертикалното плъзгане променя твърдостта. Повече подробности в краткото видео:

Трябва да кажа, че вторият метод изисква малко свикване, но смяната на отпечатъка по този начин е най-бързата и удобна.

Категория: