Смяната на цвета на автомобил във Photoshop не е никак трудна задача. Защо кола? Тъй като модерните автомобили са склонни да имат плътни и плътни цветове в един цвят, което ги прави лесни за избор с инструмента за цветова гама.

Вземете например тази снимка на спортен автомобил BMW.

Да, искам да кажа веднага, за да не си помислите - това не е моето BMW, аз съм повече от скромен човек. Това е колата на секретарката ми, веднъж я купих в добро настроение:

Използвам версията на Photoshop CS6 в материала, но тези стъпки ще работят за по-ниски версии, до рошавите.

И така, надявам се, че вече знаем, че за да променим определена област, тя трябва първо да бъде избрана.

Както споменах по-горе, за да изпълним тази задача, ще използваме "Цветов диапазон" , използването му е описано подробно в тази статия.

За да активирате този инструмент, отидете в раздела на главното меню "Избор" (Select), където избираме елемента с "Обхват" от списъка.

След това щракнете върху иконата на капкомер със знак плюс и започнете да щракате върху краищата на автомата. Когато вече има предварителна селекция, обикновено превключвам режима на показване на работния документ на "Черен субстрат" (Black Matte) и "докирам" селекцията:

Натисни OK. В прозореца на работния документ се появиха маршируващи мравки:

Сега би било хубаво да промените селекцията с инструмента Refine Edge, като зададете стойност на интелигентен радиус от около пет пиксела.

И така, това е всичко със селекцията. Нека започнем да променяме цветовете.

Създаване на коригиращ слой с плътен цвят:

И изберете някакъв цвят за него, аз избрах изумрудено зелено:

Не може да се каже, че колата ми (не моята, а на секретарката) сега изглежда страхотно:

Но това е временно и ще го поправим сега.

За да придадете на колата естествен цвят, просто променете режима на смесване на коригиращия слой. Нека се опитаме да изберем "Затъмняване" (Затъмняване). Е, сега резултатът е много по-добър, но все още не е това, което бих искал да получа:

Въпросът е, че режимът на наслагване не е най-подходящият в случая. Когато променяте цветовете, режимът на смесване „Цвят“ (Цвят) е най-подходящ, защо, ще стане ясно, ако прочетете тази статия. Ето как изглежда колата сега:

Ако намалим непрозрачността на коригиращия слой до 80 процента, ще получим различен, по-естествен резултат:

И освен това, защото приложихме коригиращ слой и той иманеразрушително действие върху снимката, можем да променим цвета на колата по всяко време само с няколко кликвания на мишката! За да направите това, просто щракнете върху иконата на слоя в панела със слоеве, ще се отвори прозорец, който изглежда като обикновена цветова палитра, и продължете!

Категория: