Често се случва, когато след банкет или дори не след банкет картината се получава с осеян хоризонт, т.е. изображението е под ъгъл спрямо хоризонталната линия В предишните версии на Photoshop коригирането на претрупани изображения създаваше много проблеми за неопитни потребители. Във Photoshop CS5 механизмът за поправка е автоматизиран, доколкото е възможно, и сега затрупаният хоризонт се „поправя“ с няколко кликвания на мишката.

За улесняване на разбирането на материала в края на статията има видео урок по темата на урока.

Ето пример за объркан кадър:

Отворете документа във Photoshop. Изберете инструмента за линийка от лентата с инструменти. Той е "скрит" зад Eyedropper Tool. Затова щракнете с десния бутон върху капкомера и изберете линийката.

Вижте още свързано съдържание
10 неща, които трябва да знаете за изрязването на изображения във Photoshop
Изрязване на изображение (Изрязване) във Photoshop CS6
Изрязване и редактиране на снимка онлайн Изрязване на изображение в Adobe Camera Raw

Курсорът на мишката има формата на характерен кръст с линийка. Задръжте левия бутон на мишката и начертайте линия, която според нас съответства на хоризонта на изображението. освободете ключа. Дори ако сме начертали тази линия неточно, ситуацията винаги може да бъде коригирана чрез преместване на малките кръстчета в краищата на линията.

А сега най-вкусното. Точно това е новото в CS5. Това е бутонът за изправяне под главното меню.

Щракнете върху него, Photoshop сам изправя и изрязва (изрязва) снимката. Можете да отворите и видите панела за история

И така, с няколко щраквания и отделяне на една минута време, получихме плавен кадър. Вече никой няма да каже, че съм правил снимки след банкета.

Крайно изображение:

Категория: