Четката Spot Healing Brush е един от най-добрите инструменти на Adobe Photoshop за премахване на нежелани обекти от изображение.

В тази статия ще разгледаме подробно мощния инструментЧетка за заздравяване на петна(Четка за заздравяване на петна), която също е много лесна за използване. Просто щракнете върху мястото и Photoshop ще свърши останалото. И двете четки Spot и Normal Healing се използват за коригиране на малки несъвършенства в снимка. Ако трябва да премахнете по-голям обект, използвайте инструментаPatch

"
Изтеглете / направете визитна картичка
"
Снимка след третиране с четка за заздравяване на петна

Четка за заздравяване на петнасрещуЧетка за заздравяванеиПечат

В Adobe Photoshop е лесно да смеситеЧетка за възстановяване на петнаиСтандартна четка за възстановяванеДори иконите изглеждат еднакви. Четката за лечение на петна е в панела с инструменти. Може да бъде вложен в други инструменти, катоHealing Brush,PatchилиContent-Aware Move Щракнете един от тези инструменти, за да видите падащото меню.

Четка за заздравяване на петна в менюто на Adobe Photoshop

Когато изберете инструментаЧетка за заздравяване на петна, лентата с опции се появява над изображението. Можете да контролирате размера, твърдостта, режима на смесване и типа на четката. Също така имате възможност да изберете всички слоеве и да изберете ъгъла на четката.

Лента с опции за четка за лечение на петна

Както четката за възстановяване на петна, така и четката за възстановяване заменят пикселите в изображението. Първо идентифицирайте проблемната зона на снимката (може да е пъпка, петно от прах или парче отломки). Разликата между инструментите е как програмата избира нови пиксели, за да замени проблемната област. СHealing Brushвие определяте пикселите за замяна.Option Option щракнете върху чиста област. Това ще инструктира Photoshop да използва тези пиксели вместо проблемните. Когато използва Spot Healing Brush, Photoshop използва алгоритъм за определяне на най-добрите пиксели за използване.Когато използва и двете четки, Photoshop смесва новите и старите пиксели.

Инструментът за печат е подобен на Healing Brushes, но Photoshop не смесва нови и стари пиксели, за да създаде безпроблемно петно.

Може да почувствате, че имате повече контрол, когато използвате Healing Brush. Но Photoshop може да обхожда изображението на ниво пиксел, за да намери чисти области за замяна. Може да са по-добри от тези, които сте избрали.

Как да използвате четка за заздравяване на петна

Четката за заздравяване на петна се използва за премахване на малки петна или предмети. Такива дефекти могат да включват пъпки или петна от прах по небцето. Малките предмети може да включват отломки или електропроводи. Ще започнем с премахване на няколко петна.

Стъпка 1: Създайте празен слой

Създайте празен слой, като щракнете върху знака+под панела със слоеве или отидете в падащото менюLayerи изберетеСлой>Нов>Слой(shift + ⌘N).Преименувайте този слой наSpot RestoreВъзстановяването на отделен слой ви позволява да запазите оригиналната снимка. Изключете слояSpot Healing, за да видите оригиналното изображение.

Създайте нов слой, като щракнете върху бутона + или изберете Нов слой от падащото меню Слоеве

Стъпка 2: Увеличете

Когато изображението се увеличи, краищата на петното се виждат по-ясно. Освен това, когато изображението е увеличено, има по-малък шанс за пропускане на петна. Кликнете върху инструментаУвеличително стъкло. След това щракнете върху екрана няколко пъти, докато видите място, което се нуждае от ремонт.

Можете също да увеличите изображението, като натиснете клавишаCommandи символа+. За да се върнете към изглед в пълен размер, натиснетеCommand -илиCommand 0.

Увеличете, за да видите проблемната зона по-ясно. Петното от прах е оградено, за да бъде по-видимо

Стъпка 3: Изберете четката за заздравяване на петна

ИзберетеЧетка за заздравяване на петнаот кутията с инструменти на Photoshop. Уверете се, че сте избралиSpot HealingвместоHealing brush. На това изображение ще премахна петна от прах от небето.

Къде е четката за лечение на петна в лентата с инструменти

Стъпка 4: Преоразмеряване на четката за заздравяване на петна

ИнструментЧетка за заздравяване на петнасе показва като кръг в сцената. Преместете кръга до мястото, което искате да премахнете. След това направете размера на четката малко по-голям от размера на петното. Размерът може да се промени в лентата с опции. Щракнете върху падащото меню. Преместете плъзгачаSizeналяво, за да направите четката по-малка, и надясно, за да я увеличите. Размерът на четката може да се промени и с помощта на клавишите за скоби[ ]Лявата скоба[прави четката по-малка, дясната скоба] прави четката по-голяма.

Размерът на четката е малко по-голям от размазването, използвайки менюто на лентата с опции

В менюто на четката можете също да промените мекотата на четката. Мека четка придава мекота на краищата. Ако използвате по-твърда четка, ръбовете ще бъдат остри и забележими. По-меката четка обикновено дава по-добри резултати.

Стъпка 5: Изберете тип четка

Има три вида четки за заздравяване на петна:

  • Content-Aware Move(Content-Aware) е най-новото допълнение към линия . Photoshop преглежда изображението и определя какво съдържание да използва.
  • CreateTextureсе използва за генериране на пикселен шаблон около областта, която ще бъде заменена.
  • БлизостСъвпадение)позволява на Photoshop да разглежда пиксели, които са извън кръглите четкиSpot Лечебна четка, за да ги замени.
Премахването на камъка с Content Aware ми даде най-добри резултати. Създаване на текстура с добавени артефакти към водата. Proximity Match не промени нищо

ФункциятаContent-Awareобикновено дава най-добри резултати. Но ако не получавате желаните резултати, опитайте някой от другите видове.

Стъпка 6: Поставете отметка в квадратчетоПримерете всички слоеве

ФункцияВземане на проби от всички слоеве ще взема проби от фоновия слой. Ако изчистите отметката, изборът ще бъде ограничен до избрания слой. В този случай избраният слой е празен.

Поставете отметка в полето Примерни всички слоеве

Стъпка 7: Премахване на петна

Уверете се, че сте избрали слояSpot Healing. Кликнете веднъж върху мястото, което искате да премахнете. Ако петното не изчезне, изберете различен тип четкаSpot Alignment и щракнете отново върху мястото.

"
Снимка преди премахване на петна с четка за заздравяване на петна
"
Снимка след отстраняване на петна с четка за заздравяване на петна

Как да изтрия ред

ИнструментЧетка за заздравяване на петна добър за премахване на отделни петна от прах или петна по лицето. Но можете също да използвате този инструмент, за да премахнете линии от изображение, като електропроводи.

Настройките по подразбиране в лентата с опции работят добре за премахване на едно място. Но когато премахвате големи обекти или линия, може да се наложи да промените разстоянието, режима или типа на лечебната четка.

Интервал

Когато плъзнете четката Spot Heal, инструментът създава множество щрихи. Разстоянието е разстоянието между две черти. Задайте на по-малко от 25% за чист ремонт. При по-дълъг интервал ще останат пропуски във възстановяването.

Когато плъзгате Spot Healing Brush, задайте разстояние на по-малко от 25%

Режим на смесване

Вече говорихме за промяна на вида на четката за отстраняване на петна за оптимални резултати. Можете също да промените режима на смесване в лентата с опции. Ето как новите пиксели се сливат със съществуващите. Режимът по подразбиране еNormal, но има и режимиReplace,Multiply,Екран,Избледняване,Lighten,ColorиGlow Те ще взаимодействат по различен начин с изображението. Ако не можете да постигнете желания резултат, променете режима на смесване.

Сравнете резултатите от премахването на електропроводи с помощта на различни режими на смесване

Настройки на четка за лечение на петна

АкоSpot Repair Cyst не дава добри резултати, ето няколко съвета за използването на този инструмент.

Защо Spot Healing Brush не работи

Понякога настройките на инструмента се променят поради актуализация на Photoshop или защото дизайнерът случайно го е изключилSpot Healing Brush.

За да нулирате Spot Healing Brush, щракнете с десния бутон върху лентата с инструменти и изберетеReset Tool. По този начин можете да нулирате настройките на всички инструменти.

Инструмент за нулиране

Точка срещу линия

Четката Spot Healing Brush може да премахне линия, но работи най-добре, когато щракнете веднъж, за да премахнете обект. Ако е възможно, направете Spot Healing Brush по-голяма от размера на изтривания обект и щракнете веднъж вместо да плъзгате.

Промяна на посоката

Ако изтривате линия, променете посоката на четката. Вместо да се движите отляво надясно, движете се отдясно наляво. Ако се движите нагоре, опитайте да започнете отгоре и да се придвижите надолу. Ако се движите от центъра навън, опитайте да започнете от ръба на рамката.

Промяна на размера на четката

Ако размерът на четката не е достатъчно голям, Spot Healing Brush може да възстанови центъра и да остави пръстен. Преоразмерете четката, за да стане по-голяма от петното.

Премахване на малки области

Ако отстранявате голям обект или дълга линия, опитайте да излекувате малки области. Когато премахвате големи петна по лицето, започнете с премахване на малки области. Когато имате по-чиста кожа, можете да се справите с по-големия проблем. Отделете време.

"
Снимка на лицето преди почистване с четката за възстановяване на петна
"
Снимка на лицето след почистване с четката за възстановяване на петна

Повторно премахване на петна

Понякога повторното щракване върху място дава по-чист резултат. Опитайте да използвате различен размер четка или различен тип четка. Но твърде честото повтаряне на един и същ раздел ще доведе до артефакти.

Обърнете внимание и на повтарящия се модел. Това привлича вниманието и е знак, че сте променили имиджа. Ако Photoshop показва повтарящ се шаблон, преминете през областта отново, за да го премахнете.

Използвайте различен инструмент за коригиране

Заздравяващите четки може да не работят, ако ремонтът е близо до твърд ръб. Инструментът може да създаде размазване или изкривяване на ръбовете. ИнструментътStamp tool,Patch инструментът или Content Aware Fill могат да бъдат най-добрите инструменти за поправка.

Ако петното е твърде близо до ръба, други инструменти работят по-добре от Spot Healing Brush

Заключение

ИнструментътSpot Healing Brushв Adobe Photoshop премахва нежелани петна или малки обекти от снимка. Изберете инструмента и щракнете върху проблемната област и Photoshop ще вземе и смеси заместващи пиксели от друга част на изображението. Photoshop включва три вида четкиSpot Healingи половин дузина режими на смесване, ако не харесвате резултата.

Категория: