Големите файлове заемат много място на вашия твърд диск, което е особено неприятно, ако работите със снимки през цялото време и имате навика да ги съхранявате не в облака, а на вашия компютър. Да, и редактирането на "тежки" снимки е трудно - времето за изпълнение на всяко действие се увеличава, дори ако имате мощен процесор снимка, като същевременно запазвате нейната яснота. Искате ли да пренесете Photoshop на следващото ниво? Тогава не забравяйте да се запознаете с всички налични начини за уголемяване на изображение във Photoshop.

Компресиране на изображения във Photoshop

Можете да намалите размера на изображение във Photoshop по различни начини. Нека започнем с най-популярните методи.

Метод 1. Стандартен

 1. Отворете желаната снимка в програмата.
 2. Минете по пътя "Изображение" - "Размер на изображението" или извикайте прозореца за настройки с клавишната комбинация "Alt+Ctrl+I" .
 3. Сега задайте ръчно необходимите размери за ширина или височина или използвайте предварително зададените настройки, чийто списък се извиква чрез достъп до елемента "Побиране в" .
 4. Уверете се, че иконата на катинар е активна. Това е много важно, защото когато изображението се трансформира, неговите размери ще се променят пропорционално. Тоест, достатъчно е да маркирате само един параметър, например ширината, и височината ще бъде посочена автоматично.
 5. Автоматичният метод на интерполация е зададен по подразбиране. По правило се оставя непроменена. В този случай Photoshop сам избира алгоритъм за компресиране въз основа на анализа на модифицирания документ.
 6. За получаване на по-ясна картина по време на компресиране е осигурен метод, наречен "Бикубичен (с намаляване)" . Можете също да използвате "Bicubic (плавни градиенти)" . Експериментирайте с тях сами, за да видите как да преоразмерите изображение във Photoshop, без да губите детайли.

Като цяло Photoshop предоставя огромен брой инструменти за решаване на творчески проблеми. Създаването на графики, векторни илюстрации, печат и рекламни лога са търсени умения в много области. Можете да научите за всички функции и да изтеглите програмата тук: https://free-photoshop-rus.ru. Е, ще преминем към следващия метод, с който можете да преоразмерите снимка.

Метод 2. Мащабиране на платно

Най-често този метод се използва, когато трябва да увеличите размера на рамката. Но понякога е оправдано в процедурата за намаляване. Например, когато подготвяте празно оформление на колаж, за да поставите снимки върху него.

 1. При отворена снимка отидете в секцията „Изображения“ и изберете „Размер на платното“. Или използвайте клавишната комбинация "Alt+Ctrl+C" , за да отворите бързо менюто с настройки.
 2. Имаме вертикална рамка, така че ще намалим височината.
 3. Моля, имайте предвид, че платното става по-малко от преди, така че част от изображението ще бъде отрязана. В резултат на това получаваме следния резултат:

Ето как да намалите размера на снимка във Photoshop, като промените настройките на платното. Доста подобно на процедурата за рамкиране, само че зоните за изрязване се избират на сляпо, като се използват числа. Което ни води до следващия метод, изрязване.

Метод 3. Изрязване

 1. Отляво на лентата с инструменти намерете „Рамка“.
 2. Определете ръбовете, които искате да отрежете въз основа на изображението. Или използвайте готови шаблони, чийто списък можете да видите, като изберете елемента "В съотношение" .
 3. Потвърдете действието, като щракнете върху отметката в горния десен ъгъл на екрана.

Прекалено силното компресиране на файлове все още може да доведе до известна загуба на качество, без значение колко упорито се опитвате да ги запазите. Това важи особено за такива методи на трансформация като "Изрязване" .В този случай можете да опитате да върнете детайла, като увеличите остротата. Желаният филтър може да бъде избран в едноименния раздел.

Метод 4. Трансформация

 1. Отключете фоновия слой, като кликнете два пъти върху него.
 2. Извикайте инструмента за трансформация с клавишната комбинация "Ctrl+T" . След това компресирайте изображението с помощта на опорни точки.
 3. Потвърдете действието, като щракнете върху полето за отметка горе вдясно.
 4. В секцията Изображение изберете опцията Изрязване.
 5. Щракнете върху "OK" , без да променяте никакви параметри в прозореца. Прозрачният фон ще бъде изрязан.

Мислите как да преоразмерите снимки, предназначени за колаж във Photoshop, изберете този метод. Така че можете лесно да управлявате размера на снимките, разположени на една и съща основа.

Подобен метод за преоразмеряване във PhotoMASTER

Този редактор е алтернатива на продукта на Adobe и е насочен предимно към хора, които не желаят да научават сложен софтуер. Програмата има просто меню на руски език и минимален набор от функции за бързо ретуширане, корекция на цветовете, предпечат и, разбира се, преоразмеряване.

Отворете снимката и направете желаните обработващи манипулации върху нея. В редактора можете:

 • режи,
 • извършване на автоматична корекция и автоматичен ретуш,
 • направете пластично лице и фигура,
 • премахване на нежелан обект от рамката,
 • замяна на фона,
 • налагане на специални ефекти,
 • промяна на цветовете локално,
 • конвертиране на RAW изображения,
 • възстановяване на стари снимки,
 • направи колаж

и още.

След обработката следвайте пътя "Файл" - "Преоразмеряване и запазване" .

Посочете броя на пикселите за ширина или височина, разделителна способност (може да се остави по подразбиране) и метод на интерполация. Тук също е възможно да изострите изходния файл.

Щракнете върху бутона Приложи.

Както виждате, нищо сложно. Всички настройки за подобряване на качеството са събрани на едно място, така че сега можете лесно да получите ясни, детайлни снимки. Не забравяйте да обмислите използването на PhotoMASTER, ако работите на компютър с 32-битова архитектура. Тъй като новите версии на Photoshop, в съответствие с които са написани нашите инструкции, се инсталират само на 64-битова ОС.

Заключение

Сега знаете как да намалите изображение във Photoshop и една по-проста програма - PhotoMASTER. Какъвто и софтуер да изберете, ние сме сигурни, че вашите снимки от сега нататък ще ви радват с отлично качество.

Категория: