В този урок ще ви покажа как да създадете метален гравиран текст с помощта на стилове на слоеве и повърхностни текстури на Photoshop. Използвайки този метод, можете да създадете свое собствено метално гравиране само с няколко прости стъпки. За фон е подходяща всяка метална текстура, за текст - всеки шрифт с удебелен стил. По аналогия можете да създадете същия текст на фона на дървена повърхност.

Да започваме. Първо, имаме нужда от метална текстура. Взех един от този комплект.

Отворете текстурата във Photoshop, размерът на текстурата е много голям, така че ще я изрежем с Crop Tool до 700 на 430 пиксела:

Искам да направя рамка около текстурата. За да направите това, отидете на Изображение ->Размер на платното (Изображение ->Размер на платното)? въведете размерите 820 и 550, махнете отметката от „Относително“ и задайте цвета на 6a6a6a:

Сега нека добавим стилове на слоя Shadow и Emboss към текстурата. Задайте следните параметри:

Резултат:

Сега нека добавим текст. Всеки удебелен шрифт е подходящ за текст, взех безплатния шрифт Imact Bold, който можете да изтеглите от тази страница. Ето как изглежда претекста:

За да изглеждат буквите като гравирани върху метал, просто добавете стилове на слоя към тях. Имаме нужда от сянка, вътрешна сянка, външно сияние и наслагващ цвят.

Важно! Преди да добавите стилове на слоя, в панела със слоеве намалете запълването на текстовия слой до нула!

Задайте следните параметри:

Забележка. Превод на режимите на смесване от руски на английски тук.

Резултат:

За да подобря ефекта, добавих коригиращ слой "Градиент" към текстурния слой, тип - с форма на диамант, обърнат, намалих непрозрачността на коригиращия слой до 15% и промених режима на смесване на "Твърдо отместване ". Резултат:

В следващата публикация ще добавим рамка към нашата гравюра и ще й придадем гръндж вид. За да видите резултата от следващия урок, преместете мишката върху снимката по-горе.

Категория: