В този урок ще научим как да създадем абсолютно същия плакат от две снимки като плакат за холивудски филм във Photoshop CS6, но този материал е подходящ и за по-стари версии на Photoshop, просто трябва да вземете вземете предвид някои промени в интерфейса.

Photoshop улеснява смесването на снимки с помощта на маски на слоеве, но типичният проблем с този метод е, че цветовете, яркостта и тоналността на оригиналните снимки не съвпадат, така че вместо да се смесват безпроблемно, получената фотомонтажът изглежда като куп отделни снимки, насложени една върху друга.

За да създадете филмов плакат, ви трябват изходни снимки с подобен цвят и тон, но изборът на такива снимки не винаги е лесен или дори възможен, но използвайки техниката, описана в този материал, можем да създадем плакат от всеки от най-разнообразните снимки !

Ето какво получавам накрая:

И ето двете снимки, които направих като основа за създаването на този плакат:

И така, да започваме.

Отворете две снимки във Photoshop в режим на прозорец (можете да превключите режима на показване на документа с помощта на клавиша F) и използвайте инструмента за преместване, за да плъзнете едната снимка върху другата. Но преди да започнете да плъзгате, задръжте клавиша Shift, в резултат една снимка ще бъде поставена точно в центъра на другата:

Освободете Shift, след като пуснете левия бутон на мишката и това трябва да е резултатът:

И ето как изглежда панелът със слоеве сега:

Използвайки инструмента Free Transform, регулирайте ширината на снимките, по-правилно е да намалите големите слоеве до по-малки размери и да свалите изображението в горния слой до дъното в документа:

Забележка. Ако трябва да трансформирате фоновия слой, първо го отключете.

За да направите слоя да пада точно вертикално, задръжте натиснат клавиша Shift, преди да го преместите

Добавете маска на слоя към горния слой:

Сега имаме нужда от черно-бял градиент.Натиснете клавиша D на клавиатурата, за да накарате цветовете в цветовата палитра да станат цветовете по подразбиране, бяло и черно (по подразбиране тези цветове, а не обратното, тъй като маската на слоя е била активна, когато сте натиснали клавиша D), след което изберете Инструмент за градиент (Инструмент за градиент):

По подразбиране градиентът, генериран от инструмента, ще се състои от два цвята от палитрата на слоевете, в нашия случай цветовете по подразбиране бял и черен.

Плъзнете градиента отгоре надолу, както е показано на фигурата, така че градиентът да е строго хоризонтален, задръжте Shift преди да плъзнете:

Резултатът трябва да е нещо подобно:

След това трябва да обединим нашите съществуващи слоеве в нов слой над тях. Най-лесният начин да направите това е да натиснете клавишната комбинация Shift+Ctrl+Alt+E.Photoshop обединява двата слоя в нов слой, наречен Layer 2 (Layer 2 в английския интерфейс) и го поставя над двата оригинални слоя:

За да направите двете снимки да се смесват по-гладко, добавете малко шум към слоя.

Отидете в раздела на главното меню Филтър ->Шум ->Добавяне на шум (Филтър ->Шум ->Добавяне на шум), след което ще се отвори диалоговият прозорец Добавяне на шум. Задайте стойността на Distribution на Gaussian и се уверете, че е отметнато Monochromatic. След това задайте стойността на "Ефект" някъде между 2 и 6%, това обикновено работи най-добре, в зависимост от размера на вашето изображение. Но не добавяйте твърде много шум или изображението ще бъде твърде зърнесто. Когато сте готови, щракнете върху OK, за да приложите филтърното действие и да излезете от диалоговия прозорец:

Обезцветете снимката чрез добавяне на черно-бял коригиращ слой:

В панела със свойства на този слой щракнете върху бутона "Автоматично" , след което плъзгачите ще бъдат разположени така:

Изображението в прозореца на работния документ стана черно-бяло:

И оцветете малко изображението. Добавете коригиращ слой „Hue / Saturation“ (Hue / Saturation) и в панела със свойства задайте следните настройки за слоя, не забравяйте да поставите отметка на опцията „Toning“ (Colorize):

Всъщност това завършва обработката на снимката. Погледнете отново крайния резултат:

За по-добро разбиране на материала можете да изтеглите PSD файла с всички слоеве и коригиращи слоеве. въз основа на материалите от този урок:Изтегляне от Depositfiles.com

Категория: