За да инсталираме 3D материали във версия на Photoshop CC и по-нова, имаме нужда от безплатното приложение Extension Manager CC, което може да бъде изтеглено от официалния уебсайт на Adobe на тази страница. Инструкциите ще се покажат след изтеглянето на файла - изтеглете и стартирайте файла CreativeCloudSet-Up.exe, инсталирайте настолното приложение Creative Cloud, използвайте това приложение, за да инсталирате Extension Manager.

Фигурата по-долу показва приложението Creative Cloud, инсталирано на моя компютър. Вече имам приложението Extension Manager, ако го нямате, тогава го търсим в секцията „Намиране на нови приложения“, превъртете надолу прозореца, намерете и кликнете върху бутона „Инсталиране“, преместете мишката картината.

И така, Extensions Manager е инсталиран. Сега трябва да изтеглите самите материали за 3D повърхности. За жалост. Безплатните 3D материали за Photoshop не са толкова разпространени в мрежата, колкото например за 3ds Max, но все пак можете да намерите нещо.

Първото нещо, което идва на ум, е отново официалната страница с 3D съдържание за изтегляне, където има няколко връзки за изтегляне на материали, 3D сцени, IBL, както и операции и скриптове.

Забележка. Можете сами да създадете 3D материал за Photoshop. Как да го направите сами във Photoshop 3D повърхност на топка за голф. описано тук.

Самите повърхностни материали в разделаУниверсални материаликато щракнете върху връзкатаИзтегляне на материалиизтеглянето ще започне автоматично, в резултат ще получим файлаMaterials.zxp.

Отворете приложението Extensions Manager, щракнете върху бутона "Инсталиране" , намерете нашия файлMaterials.zxp и щракнете върху него:

След това започна инсталирането на приложението.

Резултат:

Ето материалите, които Photoshop има преди зареждането на новите:

И ето го същото меню след зареждане (трябва да рестартирате Photoshop):

Както можете да видите, появи се цял раздел, съдържащ 3D повърхности от тъкани, камъни, метал и т.н. За да изтеглите, просто щракнете върху реда, от който се нуждаете. Показани са например повърхности от групата "метал" .

Категория: