Когато работя във Photoshop, често ми се налага да използвам допълнителни материали - снимки на хора, обекти, изображения на фон и текстури. Добавките за Photoshop са не по-малко необходими - четки, стилове, сложни векторни форми, действия (действия) и дори градиенти.

В тази статия ще говоря за сайтове в интернет, където всичко това може да бъде изтеглено безплатно, и не просто безплатно, но с безплатен лиценз.

Има много сайтове в Интернет, от които можете да изтеглите безплатни материали и добавки за Photoshop, и по-голямата част от тях са на английски.Има сайтове с тясна специализация, например сайтът е изцяло посветен на градиенти, а има и универсални, от които можете да изтеглите почти всичко.

В началото искам да спомена един голям ресурс, от който можете да изтеглите почти всичко за Photoshop - това е сайтът Deviantart.com. В началото този проект беше създаден като художествена галерия за художници и илюстратори, но с развитието на ресурса той се превърна в огромен портал, където има не само милиони изображения, но и добавки за цифрова графика програми и то не само за Photoshop, но и за 3ds Max и др.

Структурата на сайта е много объркваща, така че е най-добре да използвате търсенето, или въведете ключови думи в полето за търсене на главната страница на сайта, или, както правя аз, въведете ключови думи в полето за търсене на Google след оператораsite :www.deviantart.com, например, ако искам димни четки, търся в Googlesite:www.deviantart.com четка дим

Резултат от търсенето на главната страница на сайтаDeviantart.comпри поискванедим от четка

Текстури

Прекрасен сайт с текстури Texturemate.com. В допълнение, сайтът има голям избор от безплатни четки за Photoshop (четки), шаблони (модели) и различни текстури:

Главна страницаTexturemate.com

Само текстурите могат да се изтеглят безплатно от този сайт: Textures.com. Но от друга страна, има огромен брой текстури и те са добре структурирани. Има много категории, които от своя страна са разделени на подкатегории. Например категорията Подови настилки е разделена на подкатегории по модел: шахматна дъска, рибена кост, мрамор, шестоъгълни плочки и др.

Текстури и текстови ефекти:
текстури - http://www.pixeden.com/texture-packs
текстови ефекти (готови ефекти за текст, въвеждане на текст в смарт обекти) - http://www.pixeden.com/photoshop-text-effects. Забележка! Не всички елементи на този сайт са безплатни. Когато избирате файл за изтегляне, задръжте курсора на мишката върху миниатюрата и изберете с иконата „Безплатно“. Но повечето от безплатните файлове са тук.

Четка за Photoshop

Безплатни четки: Brushlovers.com. Четките са разделени в категории - Животни, Коледа, Цветя, Четки за рамки, Гръндж, Сърца, Природа, Символи, Техно, Текстура, Бои, Хора, Форма, Дим и др. Можете също да изтеглите стилове, модели, градиенти и векторни форми от този сайт. Например златен стил, четки Fashion Illustration Models, четка Homer Simpson.

Главна страницаBrushlovers.com

Photoshop Екшън (действия, операции)

Actions4photoshop.com, както подсказва името (Actions For Photoshop), е посветен на безплатни Photoshop Action.Има и платено съдържание (в секцията Premium Actions), но на сайта има огромно количество безплатно съдържание. Това са действия за създаване на 3D ефекти, преоразмеряване, изостряне, създаване на 3D корици и текстове, различни сенки, анаглифи, комикси и др.

Стилове на слоеве във Photoshop

Безплатни стилове на слоеве:Photoshoplayerstyle.com (какво е стил във Photoshop). Сайтът предоставя безплатно изтегляне за различни стилове на слоеве на Photoshop.

Снимки и рисунки

Най-голямата безплатна фотобанка Flickr. Пример, снимка за изтегляне.

Много голям запас от безплатни снимки: Freeimages.com. Огромен избор от снимки в много категории: архитектура, бизнес, компютри, кулинарни предмети, природа, улици и градски пейзажи, транспорт, изображения на текстури. Сайтът поддържа руски език, за изтегляне е необходима регистрация.

На Pixabay.com можете да изтегляте снимки, илюстрации, вектори и видеоклипове безплатно. Изисква регистрация и понякога полиране във Facebook или Instagram.

3D модели и материали за Photoshop

3D модели за Photoshop могат да бъдат изтеглени от този ресурс Archive3d.net, според неговата администрация има повече от 45 000 безплатни 3D модела на сайта.

3D материали за Photoshop могат да бъдат изтеглени от този сайт, материали, материали и инструкции за инсталиране.

Категория: