Въпрос:

Как да разбера размерите на слой във Photoshop, а именно ширината и височината?

Отговор:

Размерът на всеки слой съответства на размера на документа, друго нещо е, че размерът на изображението на слоя може да бъде по-малък или по-голям от този документ. За да разберете размер на изображението, трябва да отворите информационната палитра, можете да направите това, като натиснете клавиша F8 (или през раздела на главното меню Window->Information, англ.Прозорец->Информация), след което щракнете върху иконата на слоя, като задържите натиснат клавиша Ctrl, цялото изображение на слоя ще бъде избрано и информационната палитра ще покаже размера на селекцията.

Въпрос:

В Photoshop CS5 случайно зададох режим на цял екран, но не мога да изляза от него, кажете ми какво да правя.

Отговор:

Трябва да натиснете клавиша F, това е избор на един от три различни режима на екрана. И ви съветвам да прочетете статията за горещите клавиши в Adobe Photoshop.

Въпрос:

Как да обезцветя част от изображение във Photoshop?

Отговор:

Има много различни начини за изпълнение на тази задача. Някои от тях са описани в тази статия.

Въпрос:

След инсталиране/преинсталиране, при отваряне на който и да е документ на Adobe Photoshop CS5, той винаги показва менюта, като:
„Документът „XXX“ не съдържа вградени профили за обработка. Изберете метод на обработка? Оставете непроменени (не управлявайте цвета) и т.н. Как мога да ги премахна?

Отговор:

Натиснете Shift+Ctrl+K, премахнете отметката от редовете:
-Профилни несъответствия: Питане при отваряне (Липсващи профили: Питане при отваряне!)

Въпрос:

Как да премахнете пиксели от определен цвят в определена област на изображение?

Отговор:

Раздел на главното меню Изберете->Цветова гама (Избор->Цветова гама) там с капкомер, регулирайте разпространението

Въпрос:

Как да увелича/намаля текущия документ?

Отговор:

Натиснете клавишната комбинация "Ctrl и +" , за да увеличите, "Ctrl и ?" - за намаляване. Ако все още задържите клавиша Alt, тогава всичко останало ще промени размера на прозореца на текущия документ в съответствие с размера на съдържанието.Можете също така да промените мащаба на документа, като завъртите колелцето на мишката, докато държите натиснат клавиша Alt. За да се върнете бързо към мащаб 1:1 (100%), използвайте клавишната комбинация Ctrl+Alt+0 (нула) или Ctrl+1

Въпрос:

Защо, когато работите с четка, не се показва нейната форма (например кръг), а само кръст (нисен)?

Отговор:

Когато главните букви са активирани (Caps Lock), се показва само центърът на четката. Следователно, трябва да натиснете клавиша Caps Lock, за да се покаже.

Въпрос:

Как да увеличите снимка (изображение) на един от слоевете във Photoshop, без да увеличавате другия (другите)?

Отговор:

Това може да се направи с помощта на инструмента Free Transform, който може да се стартира от раздела на главното меню Edit->Free Transform (Редактиране->Free Transform), или просто за да стартирате този инструмент, можете просто да натиснете клавишите Ctrl+T

Въпрос:

Как да направя настройките за мащабиране на изображения във Photoshop постоянни?

Отговор:

След като приложите мащабиране, отворете нов документ и натиснете Ctrl+Shift+T, мащабирането ще се извърши с предварително зададените параметри, това е валидно до прилагането на мащабиране с нови параметри или докато Photoshop затвори. Или, ако се изисква мащабиране с тези параметри през цялото време, напишете кратко действие от едно действие.

Въпрос:

Имам Adobe Photoshop CS3. Нямам раздел с канали. Как да се появи!

Отговор:

По-правилно е да се каже не "таб" , а "палета" . Във всички версии на Photoshop тази палитра се отваря по същия начин, за това трябва да кликнете върху раздела на главното меню Прозорец, в падащия списък поставете отметка в квадратчето до реда Канали (Прозорец->Канали) . Можете да включите палитрата със слоеве по същия начин, Window->Layers (Window ->Layers) или натиснете клавиша F7.Палитрата за път е активирана Прозорец->Пътища (Прозорец ->Пътища)

Въпрос:

Работех с рисунка, но Photoshop замръзна, трябваше да рестартирам програмата. Как мога да възстановя работата си? Отговор: За съжаление, вече не. Photoshop не поддържа функцията за автоматично архивиране (автоматично запазване), както например програмата 3Ds max. В бъдеще, в началото на работа, незабавно запазете документа, като използвате метода Запиши като (Запиши като) и периодично натискайте клавишите Ctrl + S (запазване)

Въпрос:

Как да дублираме слоеве във Photoshop? Отговор: За да дублирате слоеве, трябва да изберете желания слой в палитрата със слоеве и да натиснете клавишната комбинация Ctrl+J.

Въпрос:

мога ли да използвам четки от Adobe Photoshop CS3 в CS5? Отговор: Можете. Комплектите четки ABR са еднакви за всички версии на Photoshop.

Въпрос:

Има ли други програми за разглеждане на PSD файлове на Photoshop, различни от самия Photoshop? Отговор: Да. За някои от тях можете да прочетете и изтеглите на страницата на този сайт "Програми за изображения" .

Въпрос:

Как да направя плавен преход между две снимки във Photoshop CS5?

Отговор:

За всички версии на Photoshop методите са приблизително еднакви и са описани в материала на този сайт "Как да направите плавен преход между две снимки във Photoshop" .

Въпрос:

Photoshop CS5 как да обвържете коригиращ слой с който и да е конкретен слой?

Отговор:

Има няколко опции.
1. Задръжте клавиша Alt и щракнете с мишката между корекцията и слоя и слоя, към който се прилага корекцията
2. Надясно -щракнете върху коригиращия слой, в отвореното контекстно меню щракнете върху реда "Създаване на изрязваща маска" 3. Застанете върху коригиращия слой и натиснете комбинацията Ctrl + Alt + G

Въпрос:

Файлът тежи 344 kb, като го отворя във Photoshop показва 3.27 mb. Защо се случва това?

Отговор:

Размер 334 kb е размерът на файла с картината на диска във формат JPG.webp (JPEG.webp), PNG и др., а 3.27 Mb е размерът на вече отворена снимка във Photoshop, с PTP разширение, без никакви компресия. Тази опция се извършва само в документ в отворена програма. След запазване файлът ще има различен размер в зависимост от коефициента на компресия и типа на файла.

Категория: