От връзката в края на тази страница можете да изтеглите филтъра "Extract" , който не е включен в стандартния пакет на Photoshop SC5. Архивът съдържа филтър за 64 и 32-битови версии на Photoshop. За да инсталирате приставката, трябва да поставите файла ExtractPlus.8BF от папката с необходимата битова дълбочина в папката на Photoshop
C:Program FilesAdobeAdobe Photoshop CS5Plug-insFilters

Използвайки този филтър, потребителят има възможността да изрязва обекти от снимка или рисунка с висока степен на точност. Интерфейсът на плъгина е на английски, ето превода на командите на интерфейса.

Инструменти в лявата част на прозореца на филтъра(показват се като икони без надписи, имената на инструментите се отварят при задържане на мишката, но ясно се вижда от самите икони):
Edge Highlighter Tool - инструмент за избор на контур
Fill Tol - инструмент за запълване на контур, запълването работи като бързо запълване с маска
Eraser Tool - гумичка за премахване на части от контура
Zoom Tool - екранна лупа, за промяна на мащаба на показването на документа в прозореца на приставката Hand Tool - ръчен инструмент - за преместване на изображението в прозореца на програмата

Инструменти вдясно:
Опции на инструмента за превъртане
Размер на четката - Размер на четката - колкото по-малък е размерът на четката, толкова по-точен ще бъде контурът.
Маркирайте - Цвят на осветяване - Цветът на контура, с който ще щрихирате картината
Запълване - Цвят на запълване - Цветът, който ще запълни селекцията (филтърът работи като бърза маска)Отметка за интелигентно осветяване - включва функцията за бърз (или интелигентен) избор - към основния принцип на удара се добавят някои функции на "магнитното ласо" , т.е. когато чертае път, той се опитва да се придържа към ръба на избрания обект върху изображението.Изтегляне от Depositfiles.com.

Категория: