Това действие работи и е тествано от автора на тази статия в руски и английски версии на Photoshop CS3, CS4 и CS5. От снимка в пейзажна (хоризонтална) ориентация, той прави разгъване на книга, показано на фигурата.

Зареждането на действие във Photoshop е лесно, просто отворете папката с ATN файла за действие и удвоете - щракнете върху него с левия бутон на мишката. След това действието ще се намира в палетата с действия, която може да се отвори чрез натискане на Ctrl+F9.След това отворете комплекта, щракнете върху думата „Да тръгваме“ и щракнете върху триъгълника „Игра“ в долната част на палитрата с операции.

Резултат от работата Действие:

В началото на действието действието ще ви подкани да изберете желаната снимка (снимка), след избора ще започне обработка. В процеса на работа ще бъдете подканени да изберете модел на покритие (модел) в стиловете на слоя. внимание! Ако изберете модел, тогава щрихът в елемента "Цвят на наслагване" трябва да бъде премахнат! В архива с действието е приложен набор от кожени текстури (десени). След това ще бъдете помолени да изберете цвят или шаблон за фон, можете също да изберете от включените дървесни текстури.

В архива има три файла:
book.atn (50 Kb) - самото действие за превръщане на снимка в отворена книга
комплект leather-pattern.pat (30 Mb) - набор от светли текстури и тъмна кожа wood-patterns.pat (30 Mb) - набор от текстури на дървоИзтегляне от Depositfiles.com

Категория: