Това действие преобразува изображение в кубче на Рубик.
Работещ скрипт, тестван от автора на този материал, обясняващ прозорци на руски, подходящ както за Photoshop с английски, така и с руски интерфейс. Най-добрият резултат се получава при обработка на квадратни изображения.

След стартиране на действието ще се отвори прозорец, където ще ви подкани да отворите желаното изображение и ще препоръча да го изрежете до квадратни пропорции, ако не е :

Уважаеми потребител
Сега ще бъдете подканени да отворите едно изображение. За най-добри резултати се уверете, че е квадратно изображение.
Сега щракнете върху бутона Продължи и отворете изображението.

Съвет: Много е лесно да направите квадратно изображение. Натиснете клавиша "C" на клавиатурата (това активира инструмента за изрязване), след което в горния ляв ъгъл на прозореца на Photoshop (под раздела "Файл" ) превключете режима на изрязване от "At"в режим „1:1“, страните на рамката за изрязване ще станат равни, след това просто позиционирайте рамката на правилното място и/или я разтегнете до произволен ъгъл. Натиснете Enter.

Но, разбира се, това действие може да работи със снимки с всякакви пропорции и размери.

Ето какво направи той от снимка с размери 400 x 400 пиксела, разполовена:

Между другото, кубът се генерира на прозрачен фон.

Инсталирането на действието във Photoshop е много лесно. Необходимо е да разопаковате архива и да щракнете двукратно върху файлаatn (в случая файлът Rubik_s_cube.atn), докато Photoshop ще стартира (ако не е стартиран преди това) , а самото действие може да бъде намерено в палитрата с операции (отворете палитрата: Прозорец ->Операции или Alt+F9).Изтеглете от Depositfiles.com.

Категория: