В този урок ще ви покажа друг начин за добавяне на мъгла към снимка. Освен това ще добавя мистичен герой към основната снимка на горския пейзаж, за да придам на композицията фантастична атмосфера. урок с всички слоеве и маски.

Ето какво завърших. За да видите оригиналната снимка, задръжте курсора на мишката върху изображението:

" Да започваме. Отворете forest.jpg.webp/wp-content/uploads/less_phot/gollivudskiy-poster-k-filmu/gradient.png.webp>във Photoshop"

И плъзнете градиента отгоре надолу, докато държите натиснат клавиша Sift. Ето какизглежда панелът със слоеве:

И работен документ:

Но мъглата покрива обекта на преден план - дървото. Вземете черна четка с диаметър 125 px, нулева твърдост и непрозрачност 30% и внимателно рисувайте върху маската в областта на дървото. Така правим маската на слоя непрозрачна и премахваме мъглата от областта. Ако сте премахнали излишъка, натиснете клавиша X (x), цветът на четката ще се промени на бял и боядисайте неправилно отстранените области. След това натиснете X отново? цветът ще се промени обратно на черен и ще продължи изтриването. Ето как трябва да изглежда:

И маската изглежда така:

Сега трябва да постигнете реалистичен ефект на мъгла на преден план (мъглата може както да се издига, така и да се разпространява неравномерно по земята) Първо натиснете клавиша D, така че цветът на предния план да е в цвета палитрата става черна, а фонът бял. След това създайте нов слой и приложете Филтър ->Рендиране ->Облаци (Филтър ->Рендиране ->Облаци):

След като приложите филтъра към слоя, променете режима на смесване на слоя на „Екран“ (Екран) и задайте непрозрачността на 40%:

Сега ще добавим горска фея към снимката. Отворете файла pixy.jpg.webp във Photoshop и го прехвърлете на основното платно. След това с помощта на свободна трансформация (Ctrl + T) намалете малко изображението на феята и го преместете наляво, както е показано на снимката:

Натиснете Enter.

Дублирайте приказния слой (Ctrl+J), изключете видимостта на долния приказен слой:

В горния слой (копие) променете режима на смесване на „Екран“ (Екран):

Създайте слой маска за слоя и премахнете фона около формата с черна четка с диаметър 100 px, 40% твърдост и 100% непрозрачност.

Маска на слоя:

Работен документ:

Отидете до скрития слой, направете го видим. Създайте маска на слоя и премахнете фона, както при предишния слой. Задайте непрозрачността на слоя на 34%. Всичко е готово!

Изтеглете оригиналните изображения и готовия PSD файл въз основа на материалите от урока:Изтеглете от Depositfiles.com

Категория: