В този лесен урок ще ви покажа как да създадете текст, състоящ се от облаци, като използвате четки и вградения текстов редактор във Photoshop.

За да завършите урока, ще ви трябва четка с облаци, която можете да изтеглите от връзките в края на статията. Изтеглете и качете четката във Photoshop, преди да започнете урока!

Краен резултат:

Създайте нов документ с размери 1000 x 500 px. В цветовата палитра задайте цвета на предния план на 3497b6 и цвета на фона на 97d5e6. Изберете инструмента за градиент и плъзнете от горния край на документа към долния, за да създадете градиентен преход в документа:

Сега нека създадем текст. Взимаме тестовия инструмент, избираме шрифта Arial, задаваме размера на 330pt, цветът е бял, въпреки че цветът няма да има значение в бъдеще:

Ще поставим облаците вътре в буквите, така че имаме нужда от избрани области под формата на нашите букви.

За да изберете буквите, задръжте натиснат клавиша Ctrl и щракнете върху текстовата икона в панела със слоеве:

Изключете видимостта на текстовия слой. Ето как изглежда документът сега:

Вземете инструмента „Четка“ (Brush Tool), задайте цвета на предния план на бяло (за да направите това, натиснете клавиша D и след това X (X)), създайте нов слой върху текстовия слой , имам този „Слой 1“.

Изберете четка от комплекта Cloud_brushes.abr, който можете да изтеглите от връзките в долната част на страницата, направете диаметър на четката около 200 - 300 px:

И рисувайте върху селекцията с четката.

Забележка. Не плъзгайте четката през платното, а добавете облаци с отделни кликвания върху селекцията.

Трябва да получите нещо подобно:

След като вашите букви са попълнени, натиснете Ctrl+D, за да се отървете от селекцията.

И така, нашият текст се състои от облаци, но краищата на облаците се оказаха твърде рязко очертани, което изобщо не изглежда. Нека се опитаме да поправим това.

Щракнете с десния бутон върху текстовия слой и изберете Create Work Path. Около буквите ще се появи контур:

Вземете Eraser Tool. Изберете четката Per Stroke Brightness Variance. Как да персонализирате външния вид на панела с четки е описано подробно тук.

Натиснете клавиша F5, за да се покаже панелът за управление на настройките на четката. Въведете следните параметри:

Уверете се, че Opacity и Pressure са зададени на 100% в лентата с опции в горната част.

В панела със слоеве щракнете върху най-горния облачен слой,уверете се, че е маркиран в синьо! Вземете който и да е контурен инструмент, например „Pen Инструмент” (Инструмент за писалка ).Щракнете с десния бутон навсякъде върху очертанията на буквите. В контекстното меню, което се отваря, изберете Stroke Path. Ще се отвори изскачащ прозорец, където изберете инструмента Eraser:

Натиснете OK и след това клавиша Enter, за да се отървете от контура. Резултат:

Сега нека анимираме малко фона. Създаване на нов слой под текстовия слой? намалете непрозрачността му до 30%, вземете която и да е четка от комплекта Cloud_brushes.abr и нарисувайте облаци. Краен резултат:

Изтеглете комплект четки за облак Cloud_brushes.abr:Изтеглете от Depositfiles.com

Категория: