С Photoshop можете да създадете LEGO ефект от всяка форма, текст, графика или дори снимка, и това не е никак трудно. В този прост урок ще ви покажа как да го направите. Първо ще използваме пикселния ефект, за да създадем квадратни блокове от изображението. с помощта на които ще създадем лего тухли. След това, за да завършим ефекта, прилагаме филтъра Mosaic (Mosaic).

За по-добро разбиране на материала, можете да изтеглите работния PSD файл на този урок от връзките в долната част на страницата.

В резултат на това получаваме това:

Създайте нов 700x360 бял документ. Създайте нов слой и го запълнете с ярко оранжев f19900. След това пишем синия текст 007aa2, аз използвах шрифта Intro, можете да го изтеглите тук.

Параметрите на шрифта са показани на фигурата, важно е проследяването за всички знаци да е 50:

Ще създадем самия Лего ефект основно чрез прилагане на стила на слоя Pattern Overlay. Но първо трябва да подготвите писмата.

Добавете стил на слой Stroke към текста със следните настройки:

Задържайки клавиша Ctrl, изберете два слоя, оранжев фон и текст, и ги конвертирайте в смарт обект:

Сега ще добавим към смарт обекта Filter ->Appearance ->Mosaic (Filter ->Pixelate ->Mosaic) със стойност на размера на клетката (Cell Size) от 20 пиксела:

Сега трябва да създадем прототип на Lego тухлата, която ще използваме за текстовия ефект. Създайте нов PSD документ с размери 20 x 20 px и запълнете платното със сиво 949494.

За удобство нека увеличим мащаба на документа до 1000%. Дублирайте фоновия слой, изключете видимостта на фоновия слой и добавете стил на слоя Stroke към новия слой със следните настройки, така че да има прозрачна рамка около платното:

Резултат:

Вземете инструмента за елипса:

И създайте фигура - правилен кръг с диаметър 12 пиксела, запълнен с цвят afafaf, разположен в центъра на документа:

Добавете стилове на слоеве Shadow и Emboss към слоя с фигури със следните параметри:

Резултат:

Сега трябва да създадем нов модел на Photoshop от това изображение. Да отидем Редактиране ->Дефиниране на модел (Редактиране ->Дефиниране на шаблон) и да запазим шаблона в стекаКак да създадете свой собствен модел (Шаблон) от изображението е описано подробно тук.

Приложете стил на слой Pattern Overlay към смарт обекта със следните настройки:

Резултат:

Лего ефект за текста, който направихме, но както можете да видите, ефектът на пикселизация върху буквите ги направи размазани, почти нечетливи.Това е така, защото филтърът Mosaic връща много полупрозрачни пиксели и в нашия случай създава допълнителни. Трябва да заменим полупрозрачните пиксели с пиксели с фонов цвят и цвят на буквите. Ще направим това с Eyedropper Tool. За удобство нека увеличим изображението.

Инструментът за запълване не работи с интелигентни обекти, така че създайте нов слой над интелигентния обект, копирайте стила на слоя на интелигентния обект и добавете към новия слой, след което изключете видимостта на стиловете на слоя на интелигентен обект и новия слой:

Сега ни предстои ръчна работа. Нека първо премахнем допълнителните пиксели от буквите, като ги превърнем във фонови кубчета. Първо, нека настроим инструмента за запълване. В панела с опции проверете опциите „Съседни пиксели“ (Съседни) и „Всички слоеве“ (Всички слоеве), задайте параметъра „Толеранс“ (Толеранс), равен на едно, непрозрачност 100%:

В цветовата палитра задайте цвета на фона като основен цвят, оранжев f19900. И след това просто щракнете върху "допълнителните" пиксели с курсора, инструментът ще запълни само областта на квадрата, върху който кликваме, следователно трябва да щракнете върху всеки полупрозрачен и допълнителен пиксел. На фигурата „премахнах“ допълнителното върху буквите „G“ и „O“ и продължих към буквата „E“:

Ето как изглежда новият слой в момента с изключена видимост за други слоеве:

Завършете с буквите "E" и "L" , резултатът е:

Можете да включите видимостта на стиловете на слоевете. за да видите процеса на създаване на текстовия ефект на Лего:

Както виждате, фонът е готов.

Но "Запълване" не работи перфектно, на някои места е възможно не напълно или обратното, допълнително запълнени области. Премахнете/добавете оранжев цвят с Rectangular Marquee Tool и четка:

"

Попълнете буквите по аналогия, можете да промените цвета на буквите.

Краен резултат:

За да попълните букви, можете да създадете нови слоеве и да запълните всяка буква на отделен слой, не забравяйте да приложите стила на слоя „Добавяне на шаблон“ към всеки нов слой. защото шаблонът се добавя с режима на смесване Overlay, цветовете трябва да са по-тъмни от сивото 949494. За по-добро разбиране на материала. Можете да изтеглите PSD файлове с материали за урока: основен файл и файл с тухлички Lego:Изтегляне от Depositfiles.com.

Категория: