В този урок ще ви покажа как да използвате филтъра Path Blur, за да създадете ефект на кола, движеща се с висока скорост.

В първата част на урока говорих за опциите и настройките на филтъра. Сега нека се опитаме да го приложим на практика.

Използвах изображение на кола на пътя, което можете да изтеглите тук.

Вижте готовия резултат, под него давам оригиналната снимка:

Готов резултат.

Оригинална снимка.

Отворете това изображение във Photoshop. Мисля, че преди да започнете работа, трябва да увеличите контраста на картината.За да направите това, създайте коригиращ слой "Нива" , в панела със свойства на слоя щракнете върху белия капкомер и след това върху светлата зона в небето. След това в панела със слоеве изберете двата слоя, щракнете с десния бутон върху който и да е слой и щракнете върху реда „Конвертиране в интелигентен обект“ в контекстното меню. В резултат на това имаме един интелигентен обект в панела със слоеве.

Да отидем Филтър ->Галерия за размазване ->Контур за размазване (Филтър ->Галерия за размазване ->Размазване на пътя).

Сега трябва да създадем няколко пътеки, за да създадем посоката на замъгляване, преминавайки от центъра към краищата. Номерът тук е да коригирате стойностите на "Скорост" на крайните точки на пътеките (End Point) по такъв начин, че размазването практически да липсва в центъра, но да е доста силно отстрани. Може допълнително да се наложи да добавите вертикален път в центъра и да зададете и двете стойности на крайната скорост на нула.

Ето как трябва да изглеждат траекториите:

Имайте предвид, че след добавяне на вертикалната пътека в центъра, централната кола е ясна.

След като настроите траекториите, натиснете бутона OK в лентата с опции или натиснете клавиша Enter.

Остава един детайл. Нашата снимка е направена от вътрешността на колата, така че всички интериорни елементи на интериора не трябва да бъдат замъглени и в момента имаме замъглено торпедо и чистачки на предното стъкло. филтърът за размазване беше автоматично приложен като интелигентен филтър към смарт обекта и сега можем частично да премахнем неговия ефект или да го деактивираме напълно.

В панела със слоеве щракнете върху иконата на маската, разположена под смарт обекта, около иконата трябва да се появи рамка. Превключете цвета на четката на черно (натиснете клавиша D), вземете четката инструмент, настройте твърдостта на 60-65% и боядисайте върху торпедото заедно с чистачките:

Сега снимката трябва да изглежда така:

Можете да видите оригиналното изображение, ако задържите курсора на мишката над изображението в горната част на статията.

Това е всичко, надявам се урокът да ви е харесал.

Категория: