В тази статия ще ви кажа как да създадете преследване от обикновена снимка, като използвате стандартните филтри и стилове на слоеве на Photoshop.

Когато създавате преследване, ще конвертираме оригиналната снимка в интелигентен обект, за да можем по всяко време да променим настройките на филтъра, приложен към снимката.

Освен че правим редактирането недеструктивно (Non-Destructive), ние използваме коригиращ слой, за да обезцветим снимката.

Времето, необходимо за създаване на ефекта е само няколко минути.

Ето как изглежда оригиналната снимка:

И това е крайният резултат:

Да започваме.

Отворете снимката във Photoshop и веднага я преобразувайте в смарт обект.

По-късно леко ще увеличим линейните размери на платното, за да получим рамка, така че имаме нужда от фон. Създайте коригиращ слой „Color (fill)“ (Color Fill) и изберете бял цвят. В панела със слоеве плъзнете коригиращия слой под интелигентния обект:

Сега трябва да разширите платното, за да получите рамка. Преследваната снимка обикновено има тясна рамка.

Размерът на снимката ми е 857 на 1142 пиксела, така че ще направя рамката широка 20 пиксела. Отидете на Изображение ->Размер на платното и в диалоговия прозорец добавете към ширината и височината по 40 пиксела, останалите настройки трябва да са като на снимката:

Време е да приложим основния филтър за нашата работа: Филтър ->Галерия с филтри ->Скица ->Релеф (Филтър ->Галерия с филтри ->скица ->Барелеф)

Детайл: 13
Омекотяване: 2
Светлина: Надолу и надясно (Долу вдясно)

Резултат:

Сега ще приложим стилове на слоя: Emboss, Stroke, Inner shadow, Shadow със следните настройки:

Сега изображението изглежда така:

Остава само да смените цвета на чеканката от черно и бяло на естествено. Ще направим това с помощта на коригиращ слой Hue / Saturation (Hue / Saturation). Създайте този коригиращ слой над смарт обекта и въведете следните настройки:

Готово! Краен резултат:

Трябва да се отбележи, че интересен резултат от промяната на цвета на преследваното изображение е използването на коригиращия слой „Цвят (запълване)“ (Color Fill) вместо слоя Hue / Saturation. Трябва да вземем цвета, да променим режима на смесване на слоя на „Линеен димер“ (Linear Burn) и да намалим неговата непрозрачност.

Категория: