Dream Art портретите са скорошна модна тенденция. Мрежата е пълна с множество предложения от Photoshoppers за създаване на такива снимки. В тази статия ще ви кажа как сами да обработите снимка на Dream Art във Photoshop.

Инструкции стъпка по стъпка за създаване на портрет в стил Dream Art

Ще се упражняваме да обработваме снимки в Dream Art на първото налично стоково изображение.

За начало портретът се изрязва и се поставя на отделен фон. Ще намерите ръководство как да изрежете снимка в отделна статия.

За да придадете форма на получения модел в горния панел, щракнете върху раздела "Филтър" и изберете елемента "Пластмаса" .

В свойствата изберете инструмента "Деформация" и променете долната част на портрета - разтегнете я с десния бутон на мишката, докато държите натиснат клавиша Alt. Получаваме нещо подобно.

След - отидете на фона и създайте допълнителен слой там. За необикновен художествен портрет ще ви трябват различни четки. В мрежата има достатъчно ресурси, които предлагат огромен избор от четки за Photoshop, така че намирането на правилната не е проблем.

Спряхме се на четка с форма на петно. С натиснат Alt правим петна по краищата на тениската. За разнообразие периодично сменяйте размера на четката и областите на приложение. Колкото по-произволно са разположени, толкова по-добре. Рисувайте върху външния ръб на изображението.

След това взехме четка с имитация на капки от боя. Колкото по-голям набор от четки имате, толкова по-широко ще бъде полето за експериментиране с форми, размери и подредби. Всичко е ограничено само от фантазията. Рисуваме с четка по същия принцип, както е описано по-горе и получаваме крайния резултат.

Сега обединете слоевете: за да направите това, изберете ги, като натиснете клавиша Shift и ги слейте.

Копирайте получения резултат и скрийте слоя, така че да не пречи, но остава възможно да сравните резултата.

Основната характеристика на мечтаните арт портрети е ефектът на картината. Ние ще направим същото. В горния панел намерете раздела „Изображение“ и щракнете върху него. В списъка, който се отваря, изберете “Correction” и кликнете върху елемента “Shadows / Highlights”.

Ще се отвори прозорец с настройките само на тези два параметъра. За да отворите допълнителни настройки, поставете отметка в квадратчето най-долу, до надписа „Разширени настройки“.

Моля, имайте предвид, че няма да работи според шаблона - всяко изображение изисква индивидуални настройки. Ще покажем само един от примерите за работа с филтри, за да дадем представа за алгоритъма на работа. След няколко манипулации с плъзгачите снимката придобива ефекта на рисуване, но в същото време запазва реализма. Сега полученото изображение може да се сравни с оригиналния резултат чрез показване на скрития слой и добавяне на ефекти, ако е необходимо.

След като обработим изображението, нека работим с филтри: в съответния раздел на горния панел изберете елемента „Галерия с филтри“. Ако няма достатъчно, могат да се намерят и в нета.

Използваме филтър с пастелен ефект и задаваме настройките на 0/6/200/26. Можете да постигнете по-изразен рисунък по какъвто начин желаете.

За да приложите филтъра, щракнете върху бутона „OK“. Сега нека увеличим силата на звука с помощта на метода на избягване и изгаряне - затъмнете тъмното и осветете светлината. Това е необходимо, за да се подобри ефекта на картината.

Сега добавете слой „Криви“ в десния ъгъл.

На диаграмата, която се отваря, поставете точка в средата и леко я дръпнете настрани. Стига разстоянието му от средата да няма значение.

Затворете диаграмата и запълнете новия слой с черно, като използвате Ctrl+I.Сега, като използвате мека бяла четка от левия панел, нарисувайте тъмните гънки на картината (вежди, коса, мигли, наболи и т.н.). Ако правите мъжки портрет, уверете се, че той не излиза твърде „гримиран“. В резултат на това всички елементи с тъмен ефект трябва да са малко по-тъмни.

След като приключите, добавете още един слой "Curves" и за да озарите картината, поставете точка в средата на графиката и след това я плъзнете нагоре.

За да изсветлите непотъмнените зони (челото и лявата част на лицето без брадичката, част от шията и др.), добавете бели отблясъци върху тениската, изсветлете няколко кичура. Редактирайте изображението по ваш вкус.

За да завършите, слейте коригиращите слоеве, като изберете с "shift" . За да ги пуснете в папка, натиснете Ctrl+G. В резултат на това получаваме такова изображение. Както можете да видите, успяхме да постигнем максимално теглене.

Сега нека обърнем внимание на фона. За да направите това, отидете на „копиране на слой 2“ и създайте нов слой. Тук на случаен принцип поставяме многоцветни петна със съответните четки.

Важно е да запомните да не използвате твърде много цветове. Първо проучете как се комбинират правилно цветовете.

В резултат на това получаваме страхотна снимка в стила на Dream Art, направена от нас, която не се различава от това, което дизайнерите на Photoshop предлагат за пари.

Видео урок за редактиране на снимки на Dream Art

Категория: