За разлика от предишните версии, Photoshop CS6 не включва всички филтри и текстури, налични в по-ранните версии по подразбиране. Но въпреки това изобщо не е трудно да се направи това, защото. всички тези материали са обществено достояние и можете да ги изтеглите безплатно от официалния уебсайт http://www.adobe.com или от връзките в долната част на тази страница.

В тази статия ще покажа как да добавите текстура на пъзел към галерията с филтър CS6.Пример за практическо приложение на добавени по този начин текстури е даден в този материал.

Отворете или създайте нов документ във Photoshop, отидете в раздела на главното меню Филтър ->Галерия с филтри (Филтър ->Галерия с филтри). В прозореца, който се отваря, щракнете върху раздела „Текстура“ (Texture), след което изберете елемента „Texturizer“ (Texturizer). От дясната страна на прозореца има икона под формата на четири хоризонтални линии, щракнете върху нея, след което се отваря елементът „Зареждане на текстура“. Кликнете върху него:

След това се отваря прозорец за избор на файл. За текстурата на пъзелите ще ви трябва файлът Puzzle.psd, който се намира в директорията OptionalPlugins_Win_en_USPresetsTextures на папката, архивът от която можете да изтеглите от връзките в долната част на тази страница.

И така, изберете файла Puzzle.psd и това е всичко. Можете да приложите нова текстура:

Изтеглете текстури, филтри и добавки, които не са включени в стартовия комплект на Adobe Photoshop CS6:

Изтегляне от Yandex.Disk

Категория: