В предишните два урока създадохме фона за 3D текста, самия текст, направихме текстурата на буквите под формата на тухлена стена и започнахме да добавяме различни обекти към буквите, за да получим сюрреалистично колаж. В този урок ще продължим да създаваме колаж.

Предишни уроци: урок 1, урок 2.

Можете да изтеглите готови PSD файлове, направени според уроците, както и изходни материали от връзката в долната част на страницата.

Ето какво трябва да получим:

Готово изображение.

И така, нека продължим. Това е мястото, където спряхме, изображението на прозореца се добавя към готовия 3D текст, видимостта на фоновия слой (пустинен пейзаж) е изключена:

Преглед на документа от последния урок

Сега нека добавим снимка с изсъхнало дърво. Можете да изберете всеки според вашия вкус, например от тук или от тук.

Отворете изображението на дървото във Photoshop. Намалете размера на документа до около 500 пиксела от едната страна (вижте намаляването на изображението тук). С помощта на инструмента за преместване плъзнете дървото върху основния документ. Приложете командата Free Transform, задайте желаната позиция и размер на дървото:

Вмъкнете дървото върху 3D буквата. Картината показва рамката Free Transform.

Приложете зелено дърво върху изсъхналото дърво, изображението може да бъде взето от тук и изрежете или изтрийте половината от листата и ствола с гумичка. Поставете слоя с листа под слоя с изсушено дърво:

Добавяне на листа.

Подобно на добавянето на прозорец в предишния урок, добавете врата (отворете изображението във Photoshop, създайте селекция, плъзнете го към основния документ, приложете стилове на слоя), изображението може да бъде направено тук. Ето какво получих:

Поставете вратата.

Отворете това изображение на стълбище във Photoshop. Използвайте Straight Lasso Tool, за да изрежете стълбите. Намалете документа така, че височината му да е около 500px. Прехвърлете изрязаното стълбище в основния документ. Вземете инструмента за свободна трансформация, превключете го в режим на изкривяване и преместете дръжките на рамката, за да придадете на стълбите формата и позицията, показани на изображението по-долу:

Добавете стълби към колажа.

Стълбите нямат достатъчно сянка, така че трябва да бъдат нарисувани. Създайте нов слой под слоя стълбище, вземете черна четка, изберете диаметъра, съответстващ на ширината на гредите, от които е направено стълбището, направете твърдостта 85-90%.Начертайте прави линии, образувайки сянка (начертайте права линия с четка - щракнете в началото на линията, задръжте Shift и щракнете в точката, където ще свърши линията, отпуснете Shift). Намалете непрозрачността на слоя, така че сянката да изглежда като сянка. Премахнете сянката там, където не трябва да бъде:

Добавяне на сянка към стълбите.

Нека намалим яркостта на слоя, като добавим коригиращ слой за яркост/контраст и намалим параметъра за яркост.

За да създадем драматичен ефект, нека добавим падащи листа върху всички слоеве. Източниците могат да бъдат изтеглени от тук. Взех първия и втория файл от комплекта и добавих и двете изображения, но премахнах листата на места, където бяха твърде пренаселени. Също така намалих яркостта на слоевете с листа, използвайки подходящия коригиращ слой. Резултат:

Добавяне на есенни листа към колажа.

По принцип колажът е готов.Но за да придам мистична атмосфера, реших да добавя изображение на момиче от тази снимка. Отворете това изображение във Photoshop, изрежете излишното с инструмента за изрязване, добавете маска на слоя и маскирайте фона. Не се изисква специално внимание и точност, т.к. околният фон е подобен на фона в нашия колаж.

Плъзнете изображението върху основния ни документ, така че да е върху всички слоеве, коригирайте размера с Free Transform и го поставете на желаното място:

Изрежете и добавете изображението на момичето

Изображението на момичето е твърде светло, така че за да изглежда като на снимката по-горе, добавих два стила на слоя към слоя на момичето:

Остава да добавим сянка към фигурата на момичето. Подробности за техниката за добавяне на реалистична сянка към човешката фигура са описани тук. Но можете, разбира се, да нарисувате сянка с обикновена четка.

Окончателен колаж:

Готово изображение.

Изтегляне на готови PDS файлове и изходни материали:Изтегляне от Depositfiles.com

Категория: