Както подсказва заглавието на тази статия, този плъгин трябва да се използва за добавяне на блясък към изображение. Формата на блясъка може да бъде най-разнообразна - звезди с четири, пет и т.н. лъчи, тези лъчи могат да бъдат подредени симетрично и произволно, възможно е да се промени тяхната дебелина, дължина, интензитет, размазване и дори цвят, например звезда може да има дъгови лъчи.

Добавката автоматично създава ефекти на подходящи места в изображението, но освен това има възможност за ръчно добавяне на ефекти, както и възможност за селективно ръчно премахване на акценти и звезди, поставени от програмата .

Ето какво можете да създадете с този плъгин:

Ръководство на приставката StarFilter Pro 2.04

Когато плъгинът се стартира, се появява прозорец с изображение, което може да се редактира, и панел с настройки.

Акцентите се добавят автоматично към подходящи светли зони на изображението. Например направих изображение на текст на черен фон:

Както виждаме от снимката, има твърде много звезди. За да промените броя им, използвайте горния плъзгач Количество (Количество), като по подразбиране стойността му е 50%.

Намалих това до 25%, което намалява много количеството на акцентите, но освен това, искам да премахна отделни звезди. За да направите това, щракнете върху бутона Скриване (бутонът ще бъде маркиран), разположен вляво, и оградете допълнителните обекти с мишката:

За да добавите ефекти, щракнете върху бутона Покажи, намиращ се вляво под бутона Скриване, и оградете желаната област. На фигурата показах със стрелки звездите, които току-що добавих по този начин, те липсват на изображението по-горе:

Целта на останалите контроли е ясна от обяснителните икони. За всеки случай ще обясня накратко предназначението им:

  • Интензитет - интензитет на блясък (размерът на централната точка на звездичката)
  • Дължина - променя дължината на лъчите
  • Angle - ъгъл на завъртане на лъчите
  • Брой точки - брой лъчи, от 1 до 32
  • Spike Sharpness - регулира остротата на лъчите, при нула осветяването се превръща в размазан кръг. без греди

Секция за цветове на ефектите - можете да контролирате цвета на лъчите в нея.

  • Наситеност на цвета
  • Интензитет на дъгата - интензитет на цветовете на дъгата
  • Честота на дъгата - дължината на всеки цвят на дъгата върху лъча, при максимална стойност, лъчът става просто на петна

Secondary Effects - в този раздел можете да регулирате показването на вторични лъчи, които са малки близо до центъра.
Secondary Spike Intensity - интензитетът (стойност, размер) на тези лъчиSoft Flare Intensity - яркост

Бих искал да кажа отделно за опциите Effect Only и Preview. Първата оставя само ефекта, т.е. звезди и акценти и премахва основното изображение, ефектът от втората опция е обратен.

Трябва да се добави, че плъгинът ви позволява да създавате ефекти с помощта на готови набори от настройки (предварителни настройки) и, разбира се, в ръчен режим и да запазвате тези персонализирани настройки.

Инсталиране, регистрация и стартиране

Инсталирайте StarFilter Pro 2.04, както бихте направили нормална програма, като стартирате файловете Setup_x64.exe или Setup_x32.exe. Както става ясно от предишната фраза, в комплекта, който можете да изтеглите безплатно от връзките в долната част на страницата, има две опции, за 32-битова и 64-битова операционна система.

Тази версия на плъгина не изисква регистрация.

Програмата се отваря през раздела Филтър на главното меню на Photoshop, в долната част на падащия списък намираме реда ProDigital Software ->StarFilter Pro.
Изтеглете приставката StarFilter Pro 2.04 безплатно: Изтеглете от Depositfiles.com

Категория: