В този урок ще научим как да добавим рамка към снимка или изображение, което ще направи да изглежда сякаш снимката е нарисувана върху платно. За да създадете тази проста инсталация. ще използваме програмата за фотомонтаж, както винаги, ще го създадем във Photoshop.

За да създадем ефекта, ще използваме плътно цветно запълване на слоя по краищата му с помощта на слой маска, заредете няколко четки в общия набор от четки от пакетите с добавки на Photoshop, приложете текстурите от галерията с филтри и в самия край ще научите как да извлечете цвят директно от самата снимка, който да използвате като цвят на фона от нашето платно.За този урок ще използвам Photoshop CS6, но урокът е валиден и за по-ниските версии, макар и с малки промени.

Вижте снимката, която получих в крайна сметка. И ако задържите курсора на мишката върху него, ще видите оригиналната снимка:

Интересен ефект от този фотомонтаж, нали?

Да започваме!

Стартирайте Photoshop и отворете оригиналната снимка.

Вижте други материали за създаване на картина от снимка
Как да направите картина с текстура на платно от снимка
снимка
Рисуване с молив от пейзажна снимка Видео урок: създаване на действие - рисуване от снимка

В панела със слоеве добавете коригиращ слой за плътен цвят:

Това ще покаже цветова палитра, където ще изберем бяло:

Натиснете OK, докато прозорецът на работния документ става бял, а панелът със слоеве изглежда така:

Направете маската на слоя активна, като щракнете върху нея с левия бутон на мишката и ще видите как около нея се появява рамка. Направихме това, за да започнем да рисуваме върху маската:

Изберете инструмента за четка

Направете дисплея с миниатюри на четката голям с имена и заредете дебелите тежки четки, както е показано:

След това ще се появи прозорец с въпроса "Замяна на текущите четки с тези, съдържащи се в широки четки?" (Да замените текущите четки с четките от Thick Heavy Brushes?), щракнете върху добавяне (Apple)

Сега изберете четката с плосък косъм 111px от списъка:

Натиснете бутона X, за да настроите цветовата палитра на черно, след което просто започнете да рисувате отдясно наляво. Тъй като рисуваме върху маската, няма да видите действителното черно на четката. Вместо това, с всеки нов удар, слоят с изображението ще се разкрива. Ако сте направили лош мазък с четка, натиснете Ctrl+Z, за да го отмените и да продължите да рисувате:

Продължавайте да правите щрихи с четка, докато имате достатъчно площ от вашето изображение, но все пак достатъчно място около краищата на вашата рисунка:

Сега изберете четката Rough Flat Bristle

И леко обиколете краищата на изображението, оставете малки щрихи, за да добавите петна и пръски. Опитайте се да направите удари вътре в вече боядисаните области, така че само малка част от ударите на тази четка да излизат отвъд краищата. Тук най-важното е да не прекалявате. Тук не искате да прекалявате. Отново, ако смятате, че сте направили грешка, натиснете Ctrl+Z, за да отмените и опитайте отново ?? пъти:

Създаване на фонов ефект

Добавете нов празен слой над коригиращия слой:

Запълнете новия слой с бяло.

Отидете в раздела "Филтър" и изберете "Галерия с филтри" , където в раздела "Текстура" изберете филтъра "Текстуризатор" :

Задайте настройките както следва:

Когато сте готови, работният документ ще изглежда така:

Променете режима на смесване на този слой на „Умножение“ (Умножение) и намалете непрозрачността до около 30%

Това е всичко, вижте крайния резултат в горната част на статията.

Категория: