Повечето от фотографите, с които съм говорил и които са снимали видео с DSLR камери, ми казаха, че имат отделен видео пакет, който губи място на компютъра им - те никога не го използват, когато правят филми. На въпроса ми "защо?" казват, че нямат време да учат програми за редактиране на видео.

И аз няма да правя това - и затова вярвам, че функциите за обработка на видео на Photoshop ще бъдат широко използвани. Вече можем да редактираме видео в програмата, която вече познаваме, тоест не е нужно да учим нова програма, а само да научим една нова функция в позната.Това е, за което винаги сме мечтали: програма за редактиране на снимки, която ви позволява да редактирате видеоклипове, спестявайки ни досадното купуване, инсталиране и изучаване на сложни видео редактори.

Гарантирам, че ще харесате тези възможности!

Компютърът трябва да има голяма памет с произволен достъп (RAM)

Когато става въпрос за редактиране на видео, колкото повече RAM, толкова по-добре. В идеалния случай трябва да имате поне 8 GB RAM, като Повече памет ще осигури по-бърза производителност, защото за разлика от неподвижните изображения, видеото трябва да "изгражда изображения" (използвайки RAM) и колкото повече RAM, толкова по-бързо клиповете могат да бъдат прегледани без трептене или трептене.

По-добре да правите кратки клипове

Въпреки че със сигурност бихте могли да направите 30-минутен филм във Photoshop, всъщност е по-добре да създавате по-кратки видеоклипове, някъде около 5-10 минути - това са видеоклиповете, които се създават на партита, сватби или за рекламни цели за поставяне на уебсайта или за публикуване в YouTube.

Ако трябва да направите нещо по-дълго и по-сложно, тогава трябва да създадете няколко кратки клипа (5-10 минути) във Photoshop и след това да комбинирате всички тези кратки клипове в една дълга крайна версия.

Но ако работите върху създаването на пълноценни филми, като Braveheart 2 (Braveheart- 2) или Spiderman 3 (Spider-Man 3), тогава трябва, разбира се, да изберете пълен -представени приложения за създаване на видеоклипове, като Premiere Pro.

Цялата работа по редактиране на видео се извършва в един панел

Панелът Timeline е мястото, където създаваме видео, редактираме го, добавяме клипове, музика, преходи между епизоди и т.н. За щастие е доста лесно да се овладеете, тъй като не е необходимо да се учите освен от този панел, който е разположен в долната част на екрана по подразбиране и има много допълнителни инструменти.Един от най-важните инструменти на времевата линия е Playhead - "индикатор на текущото време" . Този индикатор (син бутон с тънка червена вертикална линия) се движи отляво надясно, докато филмът се възпроизвежда, показвайки njxre къде се намирате във филма. Когато филмът е спрян, ако искате да видите конкретен видеоклип или конкретна област от филма, просто плъзнете индикатора за текущия час до желаното място във филма и той ще се появи на екрана. Ще са необходими няколко опита, за да свикнете и няма да разберете веднага къде се намирате на клипа в момента. Когато това се случи, просто погледнете внимателно къде се намира точката за възпроизвеждане - дали сочи към мястото, което трябва да се покаже на дисплея. Не се притеснявайте, бързо ще се научите как да го намерите.

Можете да третирате видеоклиповете почти като неподвижни кадри и да използвате почти всички стандартни филтри и инструменти на Photoshop за редактиране

Според мен една от най-силните страни на редактирането на видео във Photoshop е, че използвате същите инструменти, с които сте запознати от работата върху обикновени снимки и изображения, и просто ги прилагате към вашето видео.

Това се отнася за всички инструменти - от Нива (Levels) и Криви (Curves) до филтри като Gaussian Blur (Gaussian Blur) и Unsharp Mask (Контурна рязкост). Можете да промените линейните размери с помощта на инструмента Free Transform, да добавите текст с помощта на инструментите на групата Text (Type). Скоро ще научите много повече за това, но ето хубавото: след като видеоклипът е поставен на времевата линия в правилната последователност, вече сте внесли интересен материал във филма, защото останалото е само техническа обработка във Photoshop !

На снимката по-долу добавих два коригиращи филтърни слоя към видеото, „Криви“ и „Филтър за снимки“:

Категория: