Дълго време да мога да отворя отново в Camera Raw изображение, отворено в момента във Photoshop, беше моята най-добра мечта. Преди това, ако сте имали отворено изображение във Photoshop и сте искали да го редактирате отново в Camera Raw, трябваше да запазите изображението и да го затворите. След това беше необходимо да отидете в раздела „Отвори“, да намерите това изображение в компютъра, да промените формата на Camera Raw и след това да го отворите. Сега, най-накрая, този процес се стартира с едно щракване, точно както стартирането на всеки филтър на Photoshop.

Стъпка 1

Когато изображението вече е отворено във Photoshop и искате да го редактирате в Camera Raw, просто отидете в раздела на главното меню Filter (Филтър) и изберете „Filter Camera Raw“:

Забележка. Поне един документ трябва да е отворен във Photoshop.

Стъпка 2
Това действие отваря диалоговия прозорец на филтъра Camera Raw, където можете да направите всяка промяна, която искате:

Когато сте готови, просто щракнете върху OK и ще се върнете във Photoshop с преоразмерено изображение в Camera Raw. Но имайте това предвид: ако изображението вече е отворено във Photoshop, дори и да е направено с фотоапарата в RAW формат, в този момент то вече не е RAW кадър, така че вече не е възможно да се възпроизвежда и повторно отворете изображението като RAW версия - това ще бъде 8- или 16-битова снимка, която вече е отворена във Photoshop и сега също отворена в Camera Raw.

Не е смъртоносно и работи според очакванията, но реших да го обърна на вниманието ви, в случай че резултатите ви изненадат.

Категория: