Безплатният плъгин VirtualPhotographer ви позволява да приложите повече от пет хиляди различни фотоефекта към вашата снимка с едно или две кликвания. Създателите на плъгина тръгнаха по малко по-различен начин - те просто включиха готови филтри, базирани на професионални фотографски стилове, използвани от изтъкнати фотохудожници.

Ето как изглежда интерфейсът на плъгина:

Интерфейс на безплатния плъгин VirtualPhotographer

Добавката е подходяща за CS3 и по-нови версии. Инсталирах го на Adobe Photoshop CC 2015.5 (v17.0.1), за да напиша тази статия и да проверя ефективността му.

Забележка! Добавката работи само на 32-битова версия на Photoshop

Инсталиране на приставка

За да инсталирате плъгина, поставете файлаvirtualPhotographer.8bf(файлът се намира в архива, който можете да изтеглите от връзката в долната част на страницата) в папката
C:Програмни файлове AdobeAdobe Photoshop [номер на версия] (32 бита)Добавки

Стартиране

Добавката се отваря стандартно, чрез раздела на главното меню Филтър:

Как да стартирате плъгина.

UI контроли

Контролите се намират долу вдясно на работния прозорец. Отляво надясно:

  • бутон за промяна на мащаба на показване на изображението, диапазон - от шест до сто процента
  • 100% бутон - когато щракнете върху него, изображението се показва в 100% мащаб
  • бутона FIT - документът се показва в размера на прозореца на приставката
  • Половина отметка - когато отметката е отметната, режимът на комбиниран изглед се активира - оригиналният изглед на изображението се показва в дясната част на прозореца, изгледът на изображението с приложени филтри се показва в лявата част
  • Отказ - затваряне на приставката
  • Процес - приложете действие на приставката към документ на Photoshop, приставката променя директно активния слой в панела със слоеве, без да създава дубликати

Филтри

Филтрите се намират в лявата колона. РазделътMainсъдържа предварително конфигурирани филтри. За да отворите списъка, щракнете върху малкия триъгълник, разположен вдясно от реда по подразбиране. Освен това можете да изберете филтри, като използвате стрелките, разположени вдясно. ПлъзгачътExposure Compensation(на фигурата по-долу е затворен от падащ списък) ви позволява да регулирате експозицията:

Падащ списък с готови филтри.

Средната колона придава на снимката ефекта на филмова рамка. Има настройки за типове филми, както и за зърнистост в зависимост от времето на експозиция на кадъра:

Фигурата показва ефекта на кадър от филм - добавяне на зърнистост, промяна на контраста и т.н.

В следващия раздел можете да дадете на снимката си допълнителни професионални фотографски стилове - различни светлинни филтри и ефекти:

Използване на професионални филтри.

Изтеглете плъгин безплатно:Изтеглете от Depositfiles.com

Категория: