В тази статия можете да изтеглите четири безшевни текстури на метална ръжда. Изображението на текстурите е представено в примерната снимка. Размер на текстурата - 512 на 512 пиксела.

Безшевните текстури се различават от обикновените по това, че нямат шевове на кръстовището.

Най-добрият начин да ги използвате в Adobe Photoshop е да ги заредите като шаблони.Отворете едно от тези изображения във Photoshop, отидете в раздела на главното меню Редактиране ->Дефиниране на шаблон (Редактиране ->Дефиниране на шаблон), в прозореца, който се отваря, въведете произволно име (в моя пример е избрано името rust-seamlee), ДОБРЕ. Тогава се нуждаем от инструмента Pattern Stamp. Изберете го и щракнете върху стрелката до цветния квадрат в горната част, приблизително в средата на работния прозорец на Photoshop, както е показано на фигурата.

След това щракнете върху миниизображението (когато задържите курсора на мишката над миниатюрата се появява името на модела), можете да го използвате като печат. По този начин печатът с шарки може да се използва като обикновена четка и рисувайте върху всякакви области със сложна форма.

Можете да запълните области с тази текстура с помощта на инструмента Paint Bucket. За да направите това, изберете този инструмент, след което изберете режима „Редовен“ в горния ляв ъгъл на работния прозорец на програмата (във версиите на Photoshop CS3 и CS4 този режим е преведен като „Попълване на шаблон“ на английски.версия - Шаблон) вместо "Основен цвят" (преден план). В този случай ще се появи цветна миниатюра, подобна на миниатюрата, когато работите с инструмента за печат на шаблони (Инструмент за печат на шаблони), като щракнете върху стрелката, до която ще се отвори меню със запазени шаблони.

Също така можете да придадете текстура на всяка форма или, например, текст, ако използвате стила на слоя ->наслагване на шаблон (добавете стил на слоя ->наслагване на шаблон).Изтегляне от Depositfiles.com

Категория: