В Интернет са изписани много статии за автоматичното създаване на надписи върху снимки, но някак си забравят, че тези снимки се предлагат в различни размери и разделителни способности и ако приложите действията, описани в тези статии, тогава някои надписи ще се окажат нормални, но на някои снимки ще се окаже пълна глупост поради твърде голям или, обратно, малък размер на водния знак.

В тази статия ще опитам за решаване на този проблем.

Тази статия по някакъв начин е продължение на урока "Воден знак върху снимка. Създаване на прозрачен текст."

Да започваме.Отворете прозореца за действие, като натиснете Alt+F9. Щракваме върху бутон 1, това създава нов набор от операции, измисляме име за него. Взех най-оригиналното име "прозрачна табела" . Щракнете върху бутон 2, създайте операция, измислете име, моето име е „създаване на текст“:


Можете да присвоите изпълнителен бърз клавиш на операцията, със или без клавишите Shift и Ctrl, ако махнете отметките от квадратчетата (3).

Щракнете върху бутона "Запис" (в различни версии на сглобката на програмата този бутон може да се нарича OK, Запазване, Запис и нещо подобно). Виждаме, че бутонът "Запис" автоматично се маркира в панела за операции (синият кръг в долната част на панела). Сега всички наши действия ще бъдат записани в действието „създаване на текст“, което създадохме.

Необходими са ви 72 пиксела/инч за публикуване в интернет, така че
Действие 1щракнете върху раздела Изображение ->Размер на изображението, задайте го на 72 пиксела/ инч.
Действие 2създайте текст, мащабирайте го.
Действие 3 стил на текст, както е описано във Вода маркирайте върху снимката. Създайте прозрачен текст.“

Действие 4изберете двата слоя в панела със слоеве (задръжте натиснат клавиша Ctrl)
Действие 5изберете инструмента „ Преместване" и приложете бутоните за подравняване в долната и дясната част на снимката

Действие 6 преместете текста малко нагоре и наляво от ръба със същия инструмент

Важно! Изберете отново инструмента "Текст" , щракнете върху надписа, преместете текстамалко от краищата, ако е необходимо, мащабирайте отново и превключете към всеки друг инструмент, така че действието да бъде генерирано и написано.

Действие 7 раздел Файл ->Запазване като Изберете папката, в която ще запазим.

Щракнете върху бутона "спиране на записа" . Ето, всъщност това е всичко. Сега можете да отворите всеки файл и да стартирате действието от панела на Photoshop или клавишната комбинация (ако е избрана). Текстът ще бъде генериран и снимката ще бъде запазена в посочената папка.

Категория: