В този урок ще говоря за автоматизиран метод за обединяване на снимки в едно изображение във Photoshop въз основа на практически пример.

Както можете да видите, след като прочетете материала, резултатите получен с Този метод не е по-лош от ръчния артистичен начин за комбиниране на изображения, но използването на автоматизация може значително да ускори и опрости процеса на комбиниране на снимки и други изображения.

За да изпълним задачата, имаме нужда от безплатен плъгин за PhotoshopTych Panel 2

Резултатът, който получих с този метод:

Да започваме.

Вижте други материали за обединяване на снимки
Артистична комбинация от две снимки в една
Слепваме няколко снимки в една във Photoshop онлайн
Видео урок: Как да комбинирате няколко снимки в едно изображение Как да направите плавен преход между две снимки във Photoshop

Ако не сте го инсталирали, изтеглете и инсталирайте плъгинаTych Panel 2, както е описано тук, и след това го стартирайте през Window ->Extensions ->Tych Panel ( Прозорец ->Разширения ->Tych Panel). Ще отворите панела с плъгини:

Щракнете върху бутона "Опции" и въведете следните стойности в диалоговия прозорец:
Разстояние между изображенията - 66
Цвят на фона и цвят на рамката - 000000
Преоразмеряване, за да се побере - Не преоразмеряване
Размер на рамката - всички 66 Ъглов радиус - всички 0

Тези настройки означават, че между нашите снимки ще има разстояние от 66 пиксела, запълнено с черно, и ще бъде създадена черна рамка около диптиха, отново с ширина 66 пиксела в горната и долната част. отдясно и отляво, радиусът на закръгляване на изображението е нула.

След това щракнете върху бутона "Нагоре" в панела на плъгина и изберете изображението с пейзажна ориентация. Изчакайте плъгина да го обработи.

Щракнете върху бутона "Надясно" в панела на плъгина и изберете портретното изображение. Изчакайте. докато приставката го обработва.

Всъщност това е, получихме крайния резултат, две обединени снимки с интервал между изображенията по размер и рамка с дебелина 66 пиксела в черно.

Има по-бърза опция, ако имате снимки в същата папка. Щракнете върху бутона "Нагоре" , отворете желаната папка, задръжте натиснат клавиша Ctrl и изберете две снимки едновременно, щракнете върху OK. Ще се отвори следният прозорец:

Уверете се, че снимката с пейзажна ориентация е отляво, ако не, използвайте стрелките под снимките, след това щракнете върху OK, след което плъгинът ще направи всичко сам! Готово!

Гледайте видеото:

И така създадохме стилен хоризонтален диптих само за няколко минути!

Категория: