Това е прост урок, който дори начинаещ потребител на Photoshop може лесно да завърши. Всичко, което трябва да направите, е да прочетете внимателно този материал.

Отворете изображението, върху което искаме да създадем снеговалеж, имам това изображение със снежен човек.

И така изглежда резултатът от урока:

Изберете инструмента Brush, след това натиснете F5, прозорецът с настройки на четката ще се отвори.

Вземете кръгла четка. След това ще променим настройките последователно, както е показано на фигурите:

Създайте нов слой, като използвате Ctrl+Shift+N.

Нарисувайте върху слоя с нашата четка. Цветът на четката, разбира се, е бял.

Дублирайте слоя (Ctrl+J). Включете режима на прихващане, ако не е активиран (раздел на главното меню Изглед ->Обвързване).

Използвайте Move Tool (клавиш V), за да го преместите вертикално нагоре, така че основата на този слой да докосне и да се "залепи" за горната част на оригиналния снежен слой. В същото време слоят ще изчезне от зоната на видимост, но това не е страшно, трябва да е така.

В палитрата със слоеве (отваря се чрез натискане на клавиша F7), изберете (задържайки Ctrl) двата слоя със сняг, щракнете с десния бутон върху тях и щракнете върху „Обединяване на слоеве“ в менюто, което се отваря.

Отворете панела за анимация (раздел на главното меню Прозорец ->Анимация). Първият кадър се генерира автоматично, оставете го.

Създайте втория кадър в панела за анимация.

Плъзнете снежния слой с инструмента за преместване (клавиш V) вертикално надолу, така че горният ръб на слоя да докосне горния ръб на рамката.

Сега създайте междинни рамки. За да направите това, щракнете върху бутона "Междинни рамки" , посочен на фигурата по-горе, и изберете номера в прозореца, който се отваря (аз избрах 15). Освен това трябва да зададете времето за показване на рамката. За да направите това, изберете всички рамки и щракнете върху черния триъгълник в долния десен ъгъл на всяка рамка, както е показано на фигурата по-долу. Избрах 0,1 сек.

Изтрийте последния кадър, за да създадете безпроблемна анимация на снеговалеж.

Трябва да изглежда така:

Категория: